Ben Z5 kullanıyorum. iPhone'da almayı düşündüm ama ben telefonda istediğim zaman değişiklik yapmayı seviyorum. Root olsun, rom olsun vs. Ama iPhone kapalı kutu. Acil işin çıksa bilgisayardan veri atayım desen akla karayı seçiyorsun. iPhone sadece piyasasını koruyor. Tek avantajı bu. Diğer özelliklerde kamera, işlemci, batarya vs. her türlü z5 daha üstün. Sadece 6 ay sonra satayım desen 300-400 lira aşağı satarsın.

Android donuyor diyenler, halen s3 mini mi kullanıyor anlamıyorum. Özellikle Sony, gerek yazılımı gerekse stabilite olarak Samsung'dan daha iyi. İki sene S5 kullandım, iki hafta z5 kullanınca farkını anladım.

Ayriyeten kasası hem kibar hemde dayanıklı. Su geçirmeme özelliği olduğu için sesi fazla yüksek çıkmıyor. Bu dezavantajı da var. Bataryası uğraşmama rağmen rahat bir günü çıkarıyor. FAzla kullanmayanlar 1,5 - 2 günü de görebilir gözlemlediğim kadarıyla. Z5 premium daha yüksek bataryası mevcuttu sanırım.

Biraz da kişisel tercihe bağlı bu seçim. Sonuçta ikisi tamamen farklı telefon.

Etrafımda havam olsun, telefonu değiştireceğim zaman fazla zarar görmeden elden çıkarayım, yanımda şarj aletiyle gezeyim dersen iPhone,

Yok ben teknoloji severim, çok fotoğraf çekerim beni üzmeyecek bir telefon diyorsan Z5

Isınma sorununa gelecek olursak, evet ısınıyor. Isınmayan telefon yok. Ben silikon kılıfla kullanıyorum, yarım saat aralıksız oynarsam telefonun ısındığını farkediyorum. Ama aşırı bir ısınma yok. Zaten uygulamaları kapatır kapatmaz çok kısa sürede tekrar soğuyor telefon. Sony bu cihaz için ayriteyen özel bir soğutma sistemi kullanmış diye okumuştum bir yerde. Onun için ısınma olayını pek kafana takma.