Tabi yanıtlayayım,

Öncelikle bunun birden çok sebebi olabilir,

1) Turhost firması değişik oranlarda CPU limitlerine sahip hostingler sağlıyor. Yüksek CPU kaynağı olan bir paket satın almış olabilirsiniz.
2) Sisteme yeni dahil edilmiş bir sunucuya denk gelmiş ve henüz yaptığınız yük sorun teşkil etmiyordur.
3) Limitlendirme işlemi manuel şekilde yapılıyorsa eğer, henüz cpu'nuz limitlendirilmemiştir.

Bu böyle uzayıp gidebilir. Diğer konulara gelirsek

Altyapı karşılaştırması yapmak pek mantıklı değil, zaten sanıyorum etikte olmaz, ama eşdeğer mimariler kullandığımızı düşünüyorum.

Siteniz zaten ilk mesajımda da belirttiğim gibi şak diye açılmıyor, gözle görülür şekilde belirli bir sürede açılıyor. Yani ağır bir site, üzerine bir de limitlenince ağırlığı daha çok göze batar bu da normal.

Yine bu konuda örnek verdiğim site içeriği itibariyle farklı olabilir fakat yazılımında kullanılan teknoloji sizinki ile aynı, yine üzerinde bir tema var, eklentiler var, bu site ile sizin sitenizin bazı bilgilerini karşılaştırdım web server tarafından gelen yanıtları aşağıda paylaşıyorum.

Aşağıda sizin sitenizin çıktısı mevcut.

Bu da bizde barınan bahsettiğim site.

Buradan tabiki çok bir sonuç elde edemeyiz, fakat yanıt süresine baktığımızda iyi optimize edilmiş sitelerin CPU limitine takılmadan hızlı bir şekilde servis edildiğini görebiliyoruz.

Sonuç olarak; iki firmayı hizmetleri konusunda karşılaştırmam etik değil, zaten karşılaştırma yapmadan genel ve herkes tarafından bilinen bir kaç örneği verdim. Son paylaştığım görüntülerden de bir mana çıkarılması gerekmiyor, sonuçta bir kaç dakika içerisinde alınmış ortalama bir değer, o an sunucuda bir işlem gerçekleştiriliyor olabilir, bu sebeple sadece fikir olması açısından paylaşılmıştır. Lütfen yanlış anlaşılmasın.