Yıllardır Giderim Lviv'e (eşim oralı) olduğu için epey iyi bilirim. Arkadaşım yaşadığı sorunların hiç birini yaşamadım.
Türk nüfusu konusunda cidden haklı yanlız, Özellikle bayramlarda, Bildiğin istiklal caddesi gibi oluyor. Dingil, Sakin kendi halinde bir şehir bunun dışında.
Harika bir çikolata tükkanları var, çok güzel ev likorü yapan yer var, ikinci dünya savaşı temali (konsept) kafetaryası var, Mazoşistler için lokanta, Mason konseptli restorant, sokaklarda mim sanatı veya bir sürü sokak sanatcısı var. 1. dünya savaşından kalma eczane, harika bir opera binası, var.
Sizin beklentiniz nedir orda önemli olan o
Hocam belirttiğim gibi kısa süreli gitmek isteyenler için öneriler yaptım ben. Ayrıca bahsettiğiniz çikolata dükkanları Ukrayna genelinde var zaten. Lvovski shokolad , Roshen vb. yerlerden bahsediyorsunuz sanırım. Onlar zaten Ukrayna genelinde mevcut. Lviv'e özel değil franchising. Sakin ve tarih dolu şehir olduğu kesin , bu nedenle kısa süreli gelenlere hem eğlenip hem gezmek isteyenlere tavsiye etmedim. Ayrıca siz günlük ev kiraladınız mı hocam ? Muhtemelen eşinizin ailesinin yanında yada otellerde kaldığınız için bu sorunları yaşamamışsınızdır. Ben genelde bu sorunları yaşadım ve konuyu açan arkadaşa bilgi amaçlı yazmak istedim