Madredeus. ve Chonk ' a katılmakla beraber şunları da eklemeliyim. Yediğiniz yemeklerden çok sık vermemeye çalışın,çünkü sizin tükettiğiniz,baharat,tuz,şeker vb gibi yan ürünler hayvanlara çok zararlı. Sütte bulunan laktoz kedilerin sindiriminde sıkıntılara yol açmaktadır,onun yerine bir kaşık yoğurdu sulandırıp verin daha yararlı (kemik gelişimi açısından) olacaktır. Ayrıca hafta da 2 en fazla 3 gün haşlanmış katı yumurta sarısı verebilirsin,tüy sağlığı açısından faydalı olacaktır. Bunun yanında market mamları dışından kuru mama yemesi herzaman daha iyidir,çünkü ihtiyaç duyduğu tüm besinler bu mamalarda bulunmaktadır. Benim de tercihim temizmama.com (bonacibo kitten kullanıyorum). Pahalı mamalardan eksiği yok,fazlası vardır tabiki orijen ve acana yı saymıyorum. Bunun dışında aşılarını ve kontrollerini ihmal etmeyin. (unutmayalım ki artık o sizinle aynı evi paylaşan bir dost,arkadaş,evlattır,peluş oyuncak muamelesi görmemeli. Nekadar tırmalasa da ısırsa da herzaman sevgi gösterirseniz,ileride kat ve kat karşılığını alırsınız)