İnek sütü kedilere zararlıdır, başka verecek yiyecek yoksa mecbur kalmanız durumunda yarı yarıya sulandırıp vermelisiniz, devamlı vermeniz tavsiye edilmez, ishal yapar, mide ve bağırsaklarını bozar. Sosis, salam vb. sakatatlar sadece anlık olarak doyurur ama besin değeri sıfırdır, uzun vadede zararlıdır yani.

Mama kullanmayacaksanız en iyi beslenme şekli olarak balık öneririm ama size çok pahalıya gelir, mama kullanmanız daha uygun. Çünkü yanlış veya tek yönlü beslenmeden dolayı kedinizin ömrünü kısaltır ve farkında olmadan bir çok hastalığın önünü açabilirsiniz ama doğru bir mama ile kedinin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve proteini tek seferde kediye vererek sağlıklı ve uzun yaşamasını sağlayabilirsiniz. Tabi iç-dış parazit ve diğer aşılarını da yaptırmak kaydıyla o konuda zaten veteriner sizi aydınlatır.
Mama tavsiyem ise Royal Canin Fit 32, benim kedilerde şimdiye kadar en memnun kaldığım mama bu, özellikle hastalanmış kedilerin iyileşme sürecindeki farkını çok defa gözlemledim, ucuz mamalar kusma ve kanama yaparken fit 32ye geçince tüm bu sorunlar ortadan kalktı. Bazı veterinerler fit 32yi 25 TL. civarı açık paket kiloyla satıyorlar ve orta boy bir kedi aylık ortalama 2 kilo mama tüketir. Fit 32yi internette gitti gidiyor, n11 gibi sitelerden 15 kg.lık alırsanız çok daha ucuza geliyor (14-15 TL.civarı) ama son kullanma tarihine dikkat etmeniz gerek, sonuçta uzun süre kullanılması durumu var.

Marketlerde satılan mamaları kesinlikle tavsiye etmiyorum onu da belirteyim.

İmza: Çok kedi beslemiş ve besleyen, veteriner kliniğini neredeyse kapı komşusuna çevirmiş bir üye ve karar aldım, yakında kedi beslemekle ilgili detaylı bilgi veren bir site hazırlayacağım artık