Mesajınızın 3.satırda olan başlangıcına iyi bakın. Hangi çözünürlükte oynadığınızı bilmeden konuşmak diye gidiyor.
Ona istinaden o resmi koydum. R7 370 benim kartımdan yüksek bir seviyede olduğundan daha iyi performans göstereceği açısından. GTA 5 son satırda vram ile bahsettiğinizden anlaşılmaması normal bir durum..
Doğrudur CL değerleri önemlidir ne kadar gecikme değeri o kadar iyidir. Ama Bu demek değildirki 1333 Mhz CL 7 ram 3000 MHZ CL 15 ramden hızlı.
Oyunlarda 2133 Mhz ram ile 3000 mhz ram arasında mesela fark yoktur. Olsa dahi 1-2 fps aşmıyacaktır.
Günümüzde yüksek Mhz ramlerin önemi render ve benchmark testlerinde ağır uygulamalarda kendini belli ediyor.. Arkadaş sanallaştırma vs. uğraşacağından dolayı yaptığım önermede zaten bir gariplik göremiyorum..
Son olarak FULL HD çözünürlükte GTX750Tİ dahi altından kalkarken R7 370 den düşük diye bahsedilmesi yanlış. Battlefield 4, Witcher ve bir çok oyunu Full HD de açan bir kartın bu kadar yerin dibine sokulması yanlış.Ne düşük Ne Yüksek orta seviye bir ekran kartıdır. Donanimhaberde ana konusu incelenirse bir çok kullanıcısı mevcut olup F/P oranında herkesin cebine uygundur. Orta seviye bir kartta dahi artık 2 GB bellekler yetersiz gelmeye başlamıştır. Biraz oyun testlerini inceliyen kullanıcılar bunun sınırda kullanıldığını görücektir. Arkadaaş almışken 40-50 TL fazla verip 4 GB bellekli olanı almasından daha normal bir durum yok.
Dediğim gibi biri tutup 1000 TL bütçem var bana kart önerin dese yanıtım elbet farklı olurdu.
Son olarak aşağıdaki video durumu özetliyor. GTA 5 Benchmark testinde kart 40-55 arası fps veriyor. Bunu herkes bilirki benchmark testindeki fps ile oyun dünyasındaki fps farklı olur ve yüksek çıkar. Bu arkadaş oyun içine gittiğinde otomatik olarak 60 üzeri görücektir. 50-60 Arası oynuyacaktır.
0:35 sonrasında izlemeye başlayın.
https://www.youtube.com/watch?v=PtbxhyCcktc
Alan arkadaşta ne sistem alırsa alsın hayırlı olur umarım. Bizler sadece tavsiye belirtiyoruz kendisi içine sinerek en doğrusunu alıcaktır zaten.
Herkese hayırlı forumlar dilerim..
Hocam çöp bir kart diye bir ifadem yok kime sorarsanız sorun r7 370 giriş seviyesi bir oyun kartıdır şuan gta5'i akıcı şekilde oynaması 1 sene sonra akıcı oynayacağı anlamına gelmiyor.Bu kartı 2000 lik bir sistem kurun bana diye arkadaş konu açmış olsaydı önermenizde haklıydınız ama böyle yüksek bir sisteme bu kart yakışmıyor demek istiyorum arkadaşın 3700 lira bütçesi olduğuna göre hem daha ileriye dönük hemde daha güçlü bir kart almasının nasıl bir dezavantajı olabilir ki? cok yanlış şeyler üzerine konuşuyoruz.
Önermiş olduğunuz sisteme r7 370 kartı yakışmıyor r7 370 giriş seviyesi bir karttır en azından gtx 960 veya r9 380 alınmalı arkadaş cok fazla anladığım kadarınla oyun oynamıyor oynamış olsa gtx 970 ve r9 390 gibi kartlar aslında en cok bu sisteme yakışırdı bunu demek istemekteyim umarım nedemek istediğimi anlamışsınızdır.
Bu kadar uzun vadeli bir pc için 4 sene önceki gpuyu kullanan r7 370 kartı hiç iyi bir tercih değildir.
Benim düşüncem budur arkadaş tabi kendisi tercihini yapacak.