Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşın istedikleri ortadadır lakin sistemin uyumuda çok önemli bir unsurdur.

Sistemler bütçeye göre düzenlenirse çok daha iyi olur yani kişi 3700 lira para veriyorsa ne diye 1-2 sene sonra ekran kartını değiştirmek zorunda kalsın ki? o kartı alsın 1-2 sene sonra 200 lira bile etmeyecek.Cs Go oynuyor diye zaten düşük ekran kartı yapmamız normaldir lakin düşük ekran kartlarında 2gb ile 4gb arasında fark yoktur.Çünkü zaten kart 2gb doldurduğu zaman 4 gbda olsa gücü yetmeyecektir otomatik olarak yani düşük kartlarda 4 gb almanızın ekstrası yok.

Ayrıca Çözünürlüğünüzü söylemeden hangi ayarları açtığınızı belirtmeden full ayarda oynuyorum demekte cok gariptir.Kişinin monitörünün hangi çözünürlükte olduğunu bilmiyoruz şuanda bende bilmiyorum ama bildiğim bir şey var.Gta 5 ve yeni çıkacak oyunlar için kısa vadede 2 gb yeterli gelmeyecektir gta5'de ayarları fullediğin zaman full hd çözünürlükte 2,5-3gb vram harcıyor.

O Ekran kartı hariç zaten bir üst mesajda önerdğim pcye benzer bir sistem zaten kendiniz belirlemişsiniz.Bende z170'i bilerek yazmadım çünkü o.c filan yapmayacağını düşündüm tabiki z170 serisi alması daha mantıklı.

Ayrıca 3000mhz ramlerde sorunlar yaşayan bir çok kullanıcı gördüm bunun yerine 2666 mhz ram alıp cl değeri düşük ramler tercih edilmelidir.Örnek vermek gerekirse.

2666 mhz cl13 bir ram 2800 mhz cl 15 ramden daha hızlıdır fakat bunları normal kullanıcılar farkedemezler.

Ekran kartı minimum gtx 960 alınmalıdır veya eş değeri r9 380. bu sisteme gidecek odur.
Kimseye yalan konuşmuyorum. Pratikte birşeyleri test etmeden kimseye asla öneride bulunmam..

Aşağıdaki resime iyi bakalım ? İ3 3220 + R7 265-X ekran kartıyla 1920x1080 Full HD 150 Fps veriyor sistem..Bizzat satış konumdan kalmış saklarım bu tür resimleri.

Ramler konusuna değinmişsiniz ama aşağıdaki tablo bazı şeyleri açıklıyor sanırım.. Render işiyle uğraşanlar özellikle 3.000 mhz altı ram olaylarına kesinlikle bakmıyacaktır.. Biz arkadaşa günümüz dünyasında ne yapabilecekse onu önerdikki kaldıki bütçeyide aşmadık.

Daha fazla ikili polemiğede girmek istemiyorum..Çünkü ortada bir problem yok kaldıki sistemi hazırlarken siz öneride bulunmuşsunuz, onu görsem konuya yazmaya gereği duymazdım sizi desteklerdim.

Herkese hayırlı forumlar dilerim.