loc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
app store da bulunan (veriyorlar mı bilmiyorum) uygulamayı kurmuş telefon idlerini alın ve veritabanınıza kaydedin. Uygulamanın içinde siteadi.com/json.php?deviceid={buraya_cihaz_idsi_gelecek} şeklinde sayfanıza bağlanmasını sağlayın. Bağlandığı anda önce cihaz idsini veritabanınızda arayın. Varsa kullanıcının ip, browser tarzı bilgilerini kaydedin. Böylece güvenli bağlantı mı sağlıyor yoksa iş bilen birisi ve istediği gibi mi bağlanıyor anlarsınız.
Bunu denedim ve 2 sonuca vardım ;

1. Kullanıcı üye olurken cihazın ID'sini DB'de kullanıcı tablosuna kayıt ediyorum zaten. Daha önce kayıt olmuş olan birinin cihaz id'si olduğu için json'a ulaşabiliyor o yönde sıkıntı yok ancak yeni kayıt olmak isteyen veya kayıt olmayan bir kullanıcı app'ye ulaşamıyor çünkü cihaz id'si DB'de kayıtlı değil. Buda bundan sonra uygulamayı indiren kişiler json'a erişemeyecek demek oluyor.

2. İlk sorunu çözmenin bir kaç yolu var ve var sayalım çözdük. Bu durumda kullanıcı önce sisteme bir cihaz ile kayıt olup kendi cihaz id'sini bir yere not alıp tarayıcı üzerinden site.com/json.php?deviceid={benim_cihaz_id} diyerek yine bağlanabilecek. Çünkü artık DB'de o cihaz id'si kayıt edilmiş olacak.