Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla uzun yıllar bu dediğiniz türleri besledim, binlerce ürettim, ücretsiz dağıttım. Ama işlerimin yoğunluğu ve çok sık seyahat etmem sebebiyle bu güzel hobiyi bırakmak zorunda kaldım. Yunus ciklet çok güzeldir. Helede birde iyi kafa yapan tür bulursanız

Mavi ciklet yerine size Kadango' yu tavsiye ederim.

Kaplan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
30 kilo silis alacağınıza göre akvaryum 300 litreye yakın yani oldukça büyük ve İstanbuldasınız sanırım o yüzden hiç gerek yok sarı / mavi prensese hele hele ofiste. Bizdede var ama sürekli azaltıyoruz sarıları çok ürüyorlar. Avantajlısınız çok çeşit var ciklet türlerinde İstanbulda. Ve oldukça uygun fiyata diğer yerlere göre (Sahibinden ilanları ile almak en mantıklısı).

Ciklet zevklidir, ama bakım ister. Filitreniz kaliteli değil ise ayda bir suyun %25ini değişmeniz lazım yoksa sıkıntı yaşarsınız.

Bence başlangıç için aşağıdakileri tercih edin, ofise renk katar.

Makrakanta 4-5 tane alırsanız hep birlikte takılırlar görsel olarak müthiştirler (Salatalık yerken çıkardığı sesi 3-4 metreden duyabilirsiniz ama çok zor ürerler),

Demasoni (Birkaç tane almak gerekiyor) fazla büyümezler ama çok güzeller,
Ufak zebra (başta büyük alırsanız saldırır diğer balıklara kolay ürer erken büyür),
Auratis (prensesler gibi hızlı ürer daha görsel),
Yunus zaten olmazsa olmaz ciklet akvaryumlarında...
Ve bir adette en az 10-20 santimlik vatoz almanız lazım.

Eğer 500 litreden fazla ise akvaryumunuz paraya kıyıp tuzlu su akvaryumu yapın
tam boyutunu bilmiyorum ama tahminimce 220-250 lt arasıdır

tuzlu su sump falan gerektirir onla uğraşılmaz hocam. ama görsel açıdan tabiki tuzlu su akvaryumun yerini hiçbirşey tutamaz.zebrayı sokmam akvaryuma en güzel prenses ve yunus karışımı

Zaten damızlık değil yavru ile doldurucam onları büyütmenin zevkini yaşıyacağım.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:23:22 -->-> Daha önceki mesaj 15:22:28 --

Extralarge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6 Bantmı 7 bantmı hocam ?
valla bilmiyorum bir ara brundi besledim asil balıklar ya frontozalar. sert ve sinirli bakıyorlar