esasinda herkesin bildigi bir olay cok enteresan yerlere geldi. bizim turklerde diyerek verdigim imaji ben yaratmadim. kaldi ki genelleme yapmak icin bu tarz soylemler yapilir bu da bana gore yerinde ve dogrudur. bizim turkler derken yerli firmalardan bahsettigimi anlamayan yoktur herhalde. bunun cloudlinux yada cpanelle alakasi yok. konuyu oraya cekmek yanlistir. calistigim firmalarda cpu sorununu ispatlayabilirim ama ne degisecek? kimi yerli arabayi sever kimi yabanci arabayi. turkiyedeki firmalarla calisip memnun olan var midir? olabilir. ama bi anket yapalim memnun olmayanda vardir. yani simdi bu memnun olmayanlar sikayetlerini sorunlarini dile getiremeyecek mi? ovh, digitalocean, godaddy kalitesinde hizmet veren firmalarimiz var da ben mi bilmiyorum?
Konu sahibi efendi efendi rahatsızlığını dile getirmiş. Açıkçası şok oldum görünce. Çünkü normal şartlarda "Dolandırıcıı xxxx, hırsız xxx vs vs vs" şeklinde konular açılırdı. Gerçekten takdir ettim konu sahibini. Helal olsun.
CPU konusuna gelince. Bizim türklerde olan bir şey diyerek verdiğiniz ezici imaj hiç hoş olmamış. CloudLinux sistemini Türkler kurmadı. CPU limitini Türkler çıkarmadı. Birileri bu yazılımları meydana getirdi, sunuculara iyi geldiği için bizlerde kullanmaya başladık. Firmanın ders alması falanda gerekmiyor. Bilmediğiniz bir konu hakkında bu kadar bilgi sahibiymiş gibi asarak keserek bir yorum bırakmanız kimsenin işine yaramaz. Sıfır kurulan bir wordpress ( eklentisiz ) size CPU sorunu çıkardıysa bunu ispatlamanız gerekir. Zira sıfır kurulan bir sitede ne kadar ziyaretçi olabilir. Olsa bile ne kadar kaynak tüketebilir boş sayfa.