Arkadaşım öncelikle cesaretinden dolayı tebrik ediyorum seni. Benim de birkaç deneyimim oldu, paris'te değil ama. Ömür boyu anlatacağın anılar biriktireceksin öncelikle, bu açıdan güzel tecrübe olacak ancak ne yaparsan yap parasız gitme. günde 5 euro gibi bütçe belirlesen de para al yanına. eşinden dostundan borç bul ama kefen parası gibi bi para dursun bi köşede. ikincisi üstte bir arkadaş demiş, büyük ihtimalle sizi içeri almıcaklar zaten, belki yeşil pasaportun bi etkisi olur ama yüzde 90 bence de almazlar o yüzden otel rezervasyonu ve dönüş bileti işini hallet hevesin kırılmasın. üçüncüsü ırkçılık ne durumdadır bilmiyorum ama genelde bizi sevmezler yardım isteyeceğin zaman kadınları ve yaşlıları hedef al, daha yufka yürekli oluyorlar (ben makedonya'nın adını bile bilmediğim bi köyüne yaşlı bi çiftin evine kucağımda keçiyle gitmiştim

) dördüncüsü turist olduğunu anlarlarsa sana yolun ortasında pasaport sorabilirler, şimdi burada dikkat etmen gereken bir şey var bu soranlar polis de olabilir oranın serserisi de. Ukrayna ve sırbistan'da bana serseriler denk gelmişti, sana polis gibi yaklaşıp pasaportunu kontrol etmek istiyorlar sonra el koyup para ödemeni istiyorlar, böyle bi şeyle karşılaşırsan sağda solda polis aracı vs kontrol et onun yanına gidip göster yoksa da otel'de bıraktığını yanında olmadığını söyle. Eğer gerçek polisse seni karakola götürmek isteyecektir orada zaten durumu anlatır gösterirsin eğer polis değilse bırakıp gidecek seni. Bunu bana daha önce tecrübe eden bi arkadaşım söylemişti allahtan başıma kötü bi şey gelmeden atlattım durumu. Bi nevi bizdeki değnekçilik gibi meslek yapmışlar, barların kluplerin turistik yerlerin önünde pusulanıp bu oyunu oynuyorlar. Paris'te var mı bilmiyorum ama hazırlıklı ol yine de. Beşincisi ne olur ne olmaz birkaç Türk restoranı, dükkanı vs öğren zor durumda kaçabileceğin, sığınabileceğin aklına gitmek için gelebilecek bir yer olsun. Rusya'da bizim hayatımız kurtulmuştu böyle tanıştığımız, yerini ezberlediğimiz bir Türk sayesinde, sen sen ol dilini yolunu bilmediğin bi ülkenin barında kimseye yumruk atma
Uçuştan bi önceki gece heyecan/bilinmezlik tavan yapar, gittiğinde nasıl geçtiğini anlamazsın zaten. Bol bol anı biriktir kardeşim, fazla da korkuya endişeye gerek yok. Nihayetinde onlar da senin benim gibi insan, kimsenin tavuğuna kışt demezsen ya da yumruk atmazsan

başına bi şey gelmez. Allah kazadan beladan uzak tutsun, hayırlı yolculuklar.