Merhaba arkadaşlar son 3 aydır forumda bir çok kişi tarafından sağlanan " twitter hesap onaylatma " hizmetinin aslında ne kadar kolay birşey olduğunu sizlere anlatmak adına böyle bir konu açmak istedim.
Öncelikle nedir bu onaylı rozet ;
Bir çok arkadaş onaylı rozetin amacının twitter'daki kimliğinizi sahte hesaplardan ayırmak olduğunu yazmış, ancak bu twitter'in en son önem verdiği birşey... ki twitter sahte hesap diye bir kavrama önem vermiyor.. Örnek vermek gerekirse orneğin x kullanıcı adı bir x markasına ait, ve kullanılıyor. x markası bu kullanıcı adını twitter'dan talep ettiğinde, twitter red cevabı veriyor. Çünkü twitter politikasına göre bir kullanıcı adı yada rumuz kuralları ihlal etmediği sürece ilk kullanan kişiye aittir, ve twitter buna hiç birşekilde mudahale edemez.
Peki nasıl onaylı rozet sahibi olabilirim ;
Onaylı rozet sahibi olmak aslında çok kolay, tabi bu dediklerim aşağıdaki özellikleri taşıyor iseniz.
Sanatçı iseniz, Resmi itunes hesabı
Uyrugunuzun kayıtlı olduğu ülke uzantılı domain (com.tr, com.fr gibi)
Milletvekili iseniz tbmm personel belgesi
Gazeteci, yazar vb. iseniz çeşitli belgeler.
ihtiyacınız vardır, bu belgelerden birine sahip iseniz
support@twitter.com yada twitter destek sayfasından twitter ile iletişime geçebilir.. ortalam 1 ile 5 hafta arasındaki süreci karşılıklı yazışarak takip edebilirsiniz.
Ama ben yapamam, o kadar vaktim yok diyorsanız forumdaki arkadaşlardan destek alabilirsiniz.
herkese iyi forumlar....