Enpara yı bir dolandırıcılık vakası için aramıştım. *********** kişi farklı forumlarda enpara hesabını vermiş birkaç kişiyi mağdur etmişti. bu kişilerle iletişime geçip enparayı arayarak dolandırıcıya gönderilen para ile ilgili olarak dolandırıcılık vakası adı altında şikayette bulunduk. Enpara yetkilileri ise biz şikayetinize istinaden alıcıyı (dolandırıcıyı) ararız onay verirse iade ederiz demişleridi. Buna karşlık iade edilemezse bile bloke koyulmasını şahsa ait işemlerin enpara tarafından takip edilmesini talep ettik ancak bunun için savcılık mahkeme kararı gerektiğini söylemişlerdi.Tabi haklılar ama dolandırııcıya karşı bir şey yapmayıp emeğiyle para kazananlara karşı bu işgüzarlık nereden geliyor enpara
Sadece bilgilendirme amaçlı yazıyorum, haklı haksız konusuna girmiyorum. Bankaların "haciz", "e-haciz", "mahkeme kararı" olmadığı sürece kafasına göre hesaplara bloke koyma hakkı yoktur. Bu konuda hukuki regulatif yaptırımlar çok ağırdır.
Sizin mesajınızdan alıntı yapıyorum şahısınıza algılamayın lütfen. Burada bir çok arkadaşımız gençler için demiyorum ama enpara'yı ticari amaçlı kullanılması bence de yanlış, her EFT bir maliyettir, maliyet artıkça bu hizmetlere farklı koşullar gelirse bu tür sömürülerden kaynaklı olacak. Vergi konusunda da açıkça söylemek gerekirse bodrolu bir çalışan olarak devlet gelirimin doğrudan %25'ini dolaylı vergilerle %40'ını alıyorsa bence buradan ciddi bir haksızlık doğuyor. Esanflığı ve zorluklarını biliyorum ama bir kazanç varsa vergi tabi ki olacak kusura bakmayın bu konuda.