maxipowers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
martin dostum cebimden azami 2500 lira çıkacağını düşündüğünüzde bana nasıl bir sistem yapabilirsiniz?
eski pc kötü tarafı 1 aya yakındır ilanda ama arayan sorayan tek tük yani bu durumda sizcede en mantılısı böyle bir takasa girmek değilmi.
şu pc nasıl işlemci gücü olarakta çok iyi değilmi?
16 çekirdk
https://www.sahibinden.com/ilan/alis...9682205/detay/
Sahibinden sitesindeki tüm ilan fiyatları aşırı derece yüksek..

Sıfır toplasan o sistemleri daha ucuza kapatırsın...

Benim Önerim bu, madem render için topluyorsunuz ram mhz bellek hızlarınızda yüksek olması gerekir.

İlla i7 ısrarınızdan vazgeçin, İ5 6600K gayet yeterlidir zaten istediğiniz zaman tek tuşa 4,0 ghz üzeri çıkarabileceğiniz bir işlemcidir o.c potansiyeli yani hız aşırtma potansiyeli vardır.

İ5 6600K 3.5 Ghz 6 MB 4 Çekirdek İşlemci
MSI Z170A TOMAHAWK Intel Z170A Soket 1151 DDR4 3600Mhz(O.C.)HDMI WİFİ USB 3.1 Anakart
MSİ R7 370 4 GB 256 BİT GDDR5 Directx 12 Ekran Kartı
Samsung 750 EVO 250GB 540MB-520MB/s Sata 3 SSD
Aerocool GT Advance Usb 3.0 SSD Ready Mid-Tower Siyah Oyuncu Kasası

Anakarta dikkatinizi çekerim wifi özellikleri ve diğer tüm bileşenleri muazzam derecede kaliteli.

Yukardaki sistem toplam 2.337 TL tuttu.

Tabi sistem daha bitmedi. Bütçenizi biraz artırıcaksınız ve aşağıdaki parçaları dediğim yerden olmak şartıyla alın. Çünkü Türkiye`deki fiyatları yüksek örnek ram Türkiyede 500 TL adamlarda 200 TL..Düşünün aradaki vergi farkını Kargoyla 8 günde kapınıza kadar gelir, hatta bana ulaşırsanız kargoda 5$ indirim sağlattıran kod verebilirim size..

Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz Ram

EVGA 700 B1 80+ Bronze, 700W Power Supply

Son olarakta işlemcimize şu fanı alıyoruzki yaz aylarında serin ve rahat çalışsın.

Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler with 120mm PWM Fan

Ram - 200 TL
Güç Kaynağı - 160 TL
Cpu Soğutucu - 86 TL

Böylelikle sistem size aşağı yukarı 2.800 civarı patlamış oluyor ama en sıcak yaz aylarında bile serin ve kararlı çalışıcaktır, ayrıca performansı sizi hem render de hemde oyunlarda memnun edicektir.

Kafanıza takılan tüm soruları bekliyorum..