Anlaşmamıza gerek yok hocam, amacım sizinle polemik yapmak da değil. Kimsenin yazdığını veya anlatmak istediğini anlayamayacak bir durumum da yok hamd olsun. Ben ilk mesajınızda yazdığınız yanlış düşünceniz sebebiyle mesajınızı alıntılamıştım. Nitekim ilk mesajınızda kaybedenlerin aşırı hırs, 1 koyup 100 alma düşüncesi, eğitim almadan balıklama atlama gibi faktörlerden dolayı para kaybettiğini yazmıştınız. Sabır, para yönetimi, eğitim ile de para kazanmak mümkündür demiştiniz. Şimdi diyorsunuz ki her şeyi yapsanız da kaybedebilirsiniz, bunları yaparsanız başarılı olma şansınız daha yüksek olur. Başarılı olma şansınız daha yüksek olur ile ilk mesajınız arasında ciddi bir mesaj farklılığı vardır. Bu değişim benim için yeterlidir. Belki ilk başta da anlatmak istediğiniz o şekildeydi, ancak sitenize ziyaretçi çekmek için böyle bir mesaj yazmış olabilirsiniz.
Belirttiğiniz gibi forex şu an her yerde gösteriliyor. Neden gösteriliyor diye hiç düşündünüz mü? Çünkü forex şirketleri o reklamlardan ağına düşürdükleri müşterilerle milyonlar kazanıyor. Bu sebeple reklamlara yüzbinler harcamak önemli olmuyor. Ve forex piyasasında kurumlar çoğu kişinin sandığı gibi spreadden alım satım farkından para kazanılmıyor. Müşterinin kaybından kazanç sağlanıyor. İlk kurum aracı olsa da arkadaki kurum her zaman market makerdır.
Bu sebeple halka açık yerlerde tavsiye edilmemesini söyledim. İnsanların %70 i kaybediyor, yuvalar yıkılıyor, insanlar kredi borçlarına giriyorsa bu sadece insanların suçu değil, kurumlarında temsilcilerine ödedikleri yüksek komisyonlarla onları yalan ve aldatma makinesine döndürmelerindendir. Gizli bir numaranın arayıp şu hesaba bu kadar yatır, terör suçundan kurtul gibi bahanelerle dolandırıldığı bir ülkede de bu durum gayet doğaldır.
İlk başta da dediğim daha investor şifresi, SPK denetlediği kurumlar yatırımcı aleyhine birşeyler yapabiliyor mu gibi sorular soran tecrübede bir kişi olarak siz insanlara yol göstermek yerine bireysel tecrübelerinizi paylaşılan bir blog dan öteye gitmemenizi tavsiye ederim.
İyi çalışmalar.
Hocam biz sizinle anlaşamayacağız sanırım. Benim anlatmak istediğim şeyi bir türlü anlayamıyorsunuz. Ben kimseye forex tavsiye etmiyorum, koşun girin çok para var demiyorum, kimseye bir şey satmıyorum. Ayrıca kesinlikle piyasaların kurduyum 10 senedir bu işi yaparım vs. egolu adamlardan da değilim.
- Anlatmak istediğim net olarak şu: Ben aylar önce forexi öğrenmek, denemek istedim ve ne zaman araştırsam sizin yorumlara benzer yorumlar buldum. Yani ben yapamıyorsam kimse yapamaz yorumları. Ben her şeyi denedim yok olmuyor yorumları. Yahu ben eğitim almak istiyordum, yorum değil! Bu satırları okuyan arkadaşım, sen de yorum değil eğitim mi istiyorsun, buyur> foreksimo.com Ha, piyasa riskli mi? Zarar edebilir misin? Sermayenin tamamını kaybedebilir misin? Hepsine Evet! Bunları göze alamıyorsan, kaybettiğin taktirde hayatını, aileni vs. etkileyecek bir parayla bu işlere atılacaksan, yukarıdaki hocamı dinle ve vazgeç. Kar etme olasılığın var mı? Ona da evet. Doğru şekilde ilerlersen bu olasılığı artırabilirsin (eğitim>deneme>para yönetimi>PSİKOLOJİ YÖNETİMİ) Hepsi Bu!
Ben kimsenin riskiyle, girip girmemesiyle ilgilenmiyorum. O yazıda bunları yaparsanız (ki devamında para ve psikoloji yönetimine büyük vurgu olarak 2. bölüm gelecek) kesin kazanırsınız falan da yazmıyor, bunları yaparsanız başarılı olma şansınız daha yüksek olacaktır diyor. Daha doğrusu bunları yapmadan atlarsan kaybedeceğin kesin, o % 70'lik kısımdasın diyor. Yani A kişisi girip denemek istiyor, illaki gireceksen eğitim al, öğren, paranı güzel yönet, bak öğrenmeye şunlardan başlayabilirsin, psikoloji çok önemli vs. vs. diyorum. Riski vb. durumları insanın kendisi değerlendirmeli. Gidip hayatını değiştirecek bir parayı daha yeni öğrendiğin bir işe bağlıyorsan senden zaten bir şey olmaz. Forexde kaybetmezsen başka yerde kaybedersin zaten.
Son olarak ben yatırdığım paranın 1.5-2 katı civarında bir miktarı kazandım, çektim, harcadım. Yani teknik olarak (yeni bir sermaye yatırmadığım sürece) benim bu piyasadan zarar etmem olası değildir.
Bazen hayata pozitif bakmak gerekiyor. Ben yeni bir şeyler denemek isteyen insanlara kendi çapımda tavsiye, eğitim vermeye çalışmaya devam edeceğim. Herkese bol kazançlar..
Yasal Uyarı: Söylediğim, yazdığım hiçbir şey yatırım tavsiyesi değildir.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:40:51 -->-> Daha önceki mesaj 01:14:19 --
Eklemeden edemeyeceğim '' dolayısıyla forex halka açık alanlarda tavsiye edilmemelidir.'' gibi bir cümle kurmuşsunuz. Forex internette, tvde, gazetelerde, reklamlarda, cepte, spor kulüplerine sponsor vs. vs. Açık alan mı kalmış...