Aslında mevzu adamına göre muamele, banka senden kazanıyorsa, seni kaybetmez geri iade eder. Banka ismi vermeyeyim örneğin A bankası, kartı kapamak için aradğımda hiç bir müşterisine puan vermezken ben burdan işlem yapamıyorum size genel merkez geri dönüş yapıcak kartı kırmayın dedi.

7 Farklı bankada 10 tane kredi kartım var. Açık konuşayım arada bir gerçekten acımıyorlar geçiriyorlar aidatı. Şuana kadar sadece işbankasından bir kere geri alamadım onda da fazlasıyla faydalanıyorum zaten, kapatın demem. Olabildiğince sayıyıda düşürmeye çalışıyorum ki kartlardan daha çok verim alayım.
Eğer 1 banka kullanıyorsanız bu o banka için dezavantaj değil avantajdır. Çünkü bir anda başka karta geçmeniz mümkün değil. Ancak birden çok kart olunca bankalar kendi müşterisini riske atmaz çünkü kapattığınız anda diğer bankanın bunu tamamlayacağını bilirler. Size önerim mutlaka başka bankadan kart açın aidat istemiyorsanızda aidatsız açın, kullanmasanızda olur. Bu kadar kartım olmasının sebebi bu, zaten bir kaç banka dışında diğerlerinde aidatsız ile başladım. Şahsi olarak aylık harcamam çok fazla zaten hiç bir kart kenarda durmuyor. Hatta 1 yıl boş duran kartımı kapamak için aradığımda adamlar bonus/chip/maxi puan verdiler (Aidatsız kart için). Tek sebebi müşteriyi kaybetmemek.

Size önerim dezavantajları avantaja çevirin eğer yapamıyorsanız o kartı zaten kullanmayın. Uçuş puan veren kartım vardı mesela çok fazla kullanmıyorum diye kapadım onun yerine başka kredi kartına limit açtım.