Öncelikle merhabalar,
2 ay önce kadar forum twitter bölümündeki bir arkadaşı kendi kodladığı php sistemi için ekledim yaklaşık bir kaç saat sonra kabul etti demo vb yollandı herşey sorunsuzdu ertesi gün 400 tl parasını yolladım ve kurulumu yapması için vds bilgilerini yolladım. Sistem panilux olduğu için kuramadı sildirdik plesk kurdurduk yine kuramadı hafta sonu ilgilenicem dedi ve bana sistemi kendi hostunda kurdu...
O hafta sonu ilgilenicem o hafta sonu arkadaştan 2 aydır bir daha doğru dürüst haber alamadık.
Sistemini aldığım için ne bir fatura kesti nede dosyaları lisanslıyarak tarafıma verdi. Tek yaptığı sistemi kendi hostuna kurup al kullan demesi oldu. Kendisine defalarca yazsamda cevap alamadım. Sistem artık çalışmıyor güncellemede getirmedi getirdiysede cevap yok.
Kendisinin r10 da şikayet konusunu açtım skypeda online olduğu halde r10 girmiyordu mod 24 saat içinde gelmezse bannlancak dedi bende bunu ona sms attım. Dönüş yapmazsa yasal yola başvurucağımı söyledim o da hiç durmamamı ve başvurmamı söyledi.
1-) Bu adam benden parayı aldı ve sistemimi çalışır hale getirmedi ve sanırım işi yokuşa sürücek bununla ilgili nasıl bir dilekçe hazırlamalyıım.
2-) Bu adam herhangi bir şekilde bana fatura kesmedi yani vergi kaçırdı bunuda hazır şikayetçi oluyorken ekliyebilirmiyim?
Kişinin telefon, isim soyisim bilgileri var. adına .com.tr şeklinde domainide var bu yüzden adress ve kimlik bilgilerinede rahatlıkla ulaşılabilir.
Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkürler.
Öncelikle eğer bu kişi ile anlaştık ama tam yapmadı veya sistemi çalışır hale getirmedi dersen savcılık "Hukuki ihtilaftır" deyip şikayetini reddeder buna dikkat etmelisin.
Sonrasında ise şikayetini kişi ile XX sistemin alımı için demo talep ettik demosunu aldıığımızda sorun yoktu. Tam sürüm için 400,00 TL ödeme yaptık fakat bunun karşılığında herhangi bir işlem yapılmadı diyebilirsiniz.
Bilişim Suçu Şikayet Dilekçesi Örneği
bu linkteki dilekçeyi örnek olarak alıp olayı sizin anlatımınızla yapabilirsiniz.
Vergi hususunda ise ceza davasının sonuçlanmasını beklemenize gerek yok kimliğinizi gizli tutarak GİB internet sitesi üzerinden şikayette bulunabilirsiniz.