bifincankahve adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sulh ceza hakimliğinde çalışıyorum öyle yılı geçti vergi borcu silindi diye bi durum yok öyle olsa kimse ödemez gider sildirir. yok öyle bir dünya maalesef. sulh ceza katibiyim trafik cezalarına, ehliyete el konulmasına ve idari para cezalarına bakıyoruz. bunlardan hariç internet sitelerinin engellenmesi vs. ceza mahkemelerini kapsayan konulara bakıyoruz.

konuya dönersek arkadaşım çok geçmiş olsun. maalesef bu devirde kimseye güvenip böyle işlere girişmemek gerekiyor hergün onlarca insanın canı yanıyor böyle şeylerden ama çözüm arayışına girmek lazım kabullenmek yerine. konuyu okudum ama saat gecenin 1'i olduğu için odaklanamadım. anladığım kadarıyla vekalet vermeniz üzere satılan bir aracın yıllar sonra vergi borcu sizin üzerinize gözüküyor.

1. detaylı döküm alarak borcun hangi döneme ait olduğunu tarihleriyle tespit edin.
2. vergi borcu işlenilen tarihlerin aracın sizin üzerinize ait olduğu dönem mi olduğunu yoksa vekalet verdikten sonra devir işlemi yapılan dönemden sonra mı olduğunu tespit edin
3. sizin döneminizde olan bir borç ise maalesef pek değişen bir şey olacağını zannetmiyorum ama devirden sonra işlenmeye devam etmişse tabi ki size ait olmayan bir borcu ödemekle mükellef olmazsınız, kesinlikle borç sizin üzerinizden kaldırılır.
4. yok eğer gerçekten borç size aittiyse hiç mi e devletten gib.gov.tr 'den vs. karşınıza çıkmadı tuhaf bir durum.

geçmiş olsun tekrar yine de bir hukukçudan tavsiye almanızı öneririm.
Oncelikle cevaplariniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim.

Hocam ben yurtdisinda yasadim icin e devlet gib.gov.tr den ne yazikki haberim olmadi oldu desem yalan soylemis olurum. Ne olduysa konum da da soyledigim gibi gecen yil izine gittimde maliye de karsima cikti. Kamyoneti hurdaya veren sahis hurdaya verdigine dair olan butun evraklarin foto kopileri bana verdi ve benim yapacak birseyim yok devlet biliyor kamyonet hurdaya verildi dedi. Yakinim olan sahis ise borc senin degil hurdaya veren sahisin diyor. e devlet gib.gov.tr sadece vergi dairesi kodu, vergi dairesi adi, borc kaynagi vergi turu, plaka, vadesi gelmemis vergi asli borcu, vadesi gelmis vergi asli borcu, gecikme zammi, toplam borcu gosteriyor. Belirli bir tarih gostermiyor? Ornegin 2005 tarihinden 2007 gibi bir tarih gostermiyor

Suan benim elimde sadece hurdaya verildigine dair kagitlarin foto kopisinden baska hicbirsey yok. Birde uzerime olan borc var hepsi bu.