Sunucular adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben şimdi buradaki konuyu açıkcası anlayamadım.

1) Ben yurt dışı forumlarında takılıyorum yabancı dilim mevcut orada yazılanları size Türkçeleştirip reklamı mı yapıyorum.

2) Reklama ihtiyacım yok birşeyler paylaşıp / öğrenip öğretmek istiyorum .

Bu 2 seçenekten yazım ve paylaşımlarınız da 1 ci seçenek bana ( şahsımca ) daha geçerli geldi. Sebebi ise gerçekten paylaşılcak bilgi düzeyine sahip iseniz paylaşmak için ne / neyi bekliyorsunuz.
Tabiki bilmedikleriniz olacak, okuyacak öğreneceksiniz. R10'da bulamıyor ve yabancı diliniz varsa diğer ülke forumlarından bakacaksınız. Ama oradakini tercüme ederek sitelerinize uygulamak SEO'nun ortalarına getirir sizi. Asla tepesine götürmez.

Basitinden bir site açıp üzerlerinde testler yapmak çok büyük bir bütçe gerektirmiyor. Profesyonel olmayan şekilde bile yapsanız çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Benim demek isteğim, burada bir çok arkadaş yurt dışından çevirdikleriyle seo siteleri açıyor, forumun danışmanlık bölümünde seo danışmanlığı veriyor ücretiyle. Onların da emeklerine saygım var. Sadece keşke böyle değil de, bu çevrilen içeriği yazan biz olsak diye sesli düşündüm.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:19:54 -->-> Daha önceki mesaj 18:11:43 --

fatihsel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk 5 de olan kurumsal rekabeti yüksek bir sektörde 2 yıl içinde bu seviyeye gelen bir sitem var ancak riske atamam. Faydasını aldığım uygulamaları forumda paylaşıyorum.

Dediğiniz işte olabilirim ancak daha net ve somut bilgiler sunmalısınız. Mesela bu sektörde genelde süslü kelimelerle fikirler söylenir anlatılır vs ancak uygulama kısmına gelindiğinde kişi üzerine düşen vazifeyi yapmamaktadır. Örnek verecek olursam kendi sitem için bazen günlük 3-5 saat çalışırım bazen hiç çalışmam ancak ortalama günlük 2 saat harcamışımdır.Ayrıca Bahsettiğiniz ücretle neler yapılacak.
Para koyarak ortaklık kurma işini iptal ettik. Çok önce açmıştım konuyu güncelleyeceğim.

Başlangıç olarak serpometre önermiştim sizin gibi siteleri olanlara. Ben seo kelimesinde yarışmıyorum. Hatta Türkiye'de şuan 1 sitem kuruluyor şirket olarak da markalaşma yolunda gidecek. Yani hiçbir kelimede yarışmıyorum.

Siz ve sizin gibi sitesi olanlar örneğin:
-Seo (Türkiye aramaları) kelimesini her gun anlık değişimini kayıt etse
-Sizin gibi 3-4 site ortak bir sitede bu anlık verilerini toplasa
-Bir normal sigma dağılımı yapılsa sizin ilk aylık verilerinize bakarak
-Güvenilir bölge oluşturulsa, yani sizin alışılageldik pozisyonlarınız tanımlansa
-Bu güvenilir bölge dışındaki mesafeye göre alarm seviyeleri tanımlansa
-Bu değişimi gösterecek güzel bir html,java grafik hazırlansa

Böylece türkiye'nin ilk serpometresini yapmış oluruz. Bunu tek site ile veri toplayarak da yapabilirsiniz ancak veri güvenirliği çok yüksek seviyede olmaz.

Eğer bunu yaparsak, MOZ'dan değilde, sizlerin kurduğu siteden bakarız. Çünkü MOZ google güncellemesi uyardığından sonra Türkiye'de etki etmeye başlıyor mesela...

Gibi... Daha nasıl somutlaştırabilirim bilmiyorum.