MuhammedEksi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki hocam ilerleme durmuşsa ameliyattan sonra yine gözün bozulma ihtimali var mı?

Ve ameliyat için erken davranma biraz daha bekle diyorsun tam oturması için anladığım kadarıyla

Teşekkürler ayrıca yanıt için

Bu ileti Sony Xperia Z5 cihazımdan hunharca bir şekilde yazılmıştır.
Hocam eğer genetik sebeplerden kaynaklı gözleriniz bozuksa belli bir yaşa kadar ilerliyor. O ilerleme durunca ondan sonra ilerlemez. Ama tabiki bu sadece genetik kaynaklı değil. Çok kitap okuma,aşırı bilgisayar kullanımı gibi etkenler de gözü bozuyor.

Yani siz şimdi gözünüzün ilerlemesi durduğunda ameliyat olursanız, ilerde tekrar bozulmayacağının garantisini veremez kimse.
Hele ki 40 yaşından sonra yakını görememe, katarakt gibi problemler başlayabilir ama bunun olacağını veya olmayacağını henüz tespit edemiyorlar

Arada uzun yıllar var 40-45 yaşına kadar, gözünüzün ilerlemesi durduysa ameliyat olmanızı şiddetle tavsiye ederim

WebEngineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende de hipermetrop var gözler yüksek 6,30 - 7 tarzı diyeyim siz anlayın. Doktor numaraların yükselmiş dedi. Ameliyatı düşünüyorum fakat sanırım biraz risk grubuna giriyorum o yüzden olmaya da korkuyorum açıkcası.

Güvenilir bir yer olsa muaeyene olacağım, devlet hastanesinde muayene oldum dünya gözü önerirseniz gidebilirim.
Hocam sadece hipermetrop mu var? Hipermetrop dereceniz baya yüksekmiş, benim babam 10 yıl önce 6 derece miyop olan gözü için AvrupaGöz Hastanesinde ameliyat olmuştu şuan çok memnun. Günümüzün teknolojisi ile 13-14 dereceye kadar gözler ameliyat edilebiliyormuş. Aynı durum hipermetrop için de geçerli.

Devlet hastanesinde olduğunuz muayenede sanıyorum sadece gözbebeği çapınız, göz numaranız gibi şeyler ölçülüyor. Biz dünyagöz muayenesinde 7-8 farklı makineye girip ölçüm yaptırdık. Kocaman bir dosya oluştu göz değerlerimiz hakkında.
Muayene ücreti de eğer sigortalı iseniz 43 TL, bence çok uygun bir rakam.

Doktorla detaylıca ameliyatı konuşabilirsiniz