univerakadem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuçta kimseden bir haber çıkmadı. Kısacası kimse seo sitesinin "seo" anahtar kelimesinde kaçıncı sırada olduğunu net ve anlık paylaşmak istemedi gibi...

Ben Fransız forumlarında çok takılıyorum, hintlilerden de bizden de daha çok birlikte iş yapıyorlar Orada bazı benzeri çalışmalara katıldım. İşin sonu bu oldu.

Bir kaç test yaptım kendimce, yazar sayısı ve farklı ip den girilen makalelerin sıralamaya etkisine dair yeni bir metot ürettim. Bunun için kanadalı, hintlilerden oluşan bir kaç kişiyle çalıştık.

Ayrıca @Bilo bir ara burada bir test yapmıştı site içi linkleme ağı için. Bende kencimce uzun süren bir test yaptım, Meksikalı ve İspanyol bir yazılımcıyla. Diğer işin sonu da bu oldu. Sıralamaya daha sağlam etki eden kendimce bir site içi linkleme ağı geliştirdim.

Son olarak da local seo üzerine bazı yöntemler geliştirdim. (Youtube videosu yapın vs gibi basit ve akla gelebilecek değil test sonucu ürettiğim şeyler).

Bu süreçle internetten, adsense ten kazandığım maksimum 30 TL'dir. Sürece yaklaşık 1800 euro para döktüm. (Bu yüzden yukarıda yaptığım işin uluslarası boyutunu vermeye çalıştım). Şimdi kendime soruyorum, herkes para kazandı bense bilgiye yatırım yaptım neden paylaşıyım diye Bu yüzden kendime bir blog açmıyorum. Seo danışmanlığı yapıyorum bazen. Şuanda sadece Fransa'da bir şirket var onların danışmanlığını yapıyorum. Bana bir kredi kartı verdiler, hiçbir şey sormadan istediğim miktarda seo harcaması yapıyorum şirket adına. Ayrıca sabit bir danışmanlık ödemem de yok bir ücret talebinde bulunmadım, kendilerince aylık olarak gönderiyorlar ki miktar buradaki seo şirketlerinin 5 aylık aldığı miktardan çok daha fazla. Bu da yetiyor diyelim

Umarım r10'da @Bilo'nun yaptığını diğer seo uzmanları (yurt dışı forumlarından okuyarak öğrenen değil gerçekten kendi testlerini yapan) da yapar ve forumda paylaşımda bulunurlar ve bizlerde katkı yaparız.

Not: En son local seo ile ilgili ufak ipuçları paylaştım forumda. Ona göz atabilirsiniz.[COLOR="Silver"]
Elde edilen başarıdan daha çok bu sürekli düşünme ve yenilikleri keşfetme durumunu çok beğeniyor ve imreniyorum.

Açıkçası, tamamen araştırma ve okuma tarafındayım.
Seo uygulamaları ile bir bağlantım yok.
Basit sitelerim mevcut. Yalnızca içerikle besleyip bir yerlere getirmeye çalıştığım.
O nedenle, kendimi çok fazla bu alanın içerisinde göremiyorum. Ancak forumdan sizin gibi düşündüğünü gördüğüm ve takip ettiğim bazı kişiler var. Umarım çok daha büyük başarılara imza atarsınız.