Bu işi yapan şirketlerin çoğu Konya dadır.
Genelde ilk kural minimum 5 inekle bu sisteme girebilmenizdir. Ortalama inek başı ücret 7.000 tl dir.
Firmalar sözleşmeyi 3 yıllığına yapar ve yılda 10 ay, 3 yılda 30 ay ödeme yapar.
3 yıl sonunda sözleşmeyi fesedip içerideki ana paranızı alabilir veya sözleşme yenileyip devam ettirebilirsiniz.
Genelde çoğu firma hayvan başına aylık 150 litre süt parası verir. Süt fiyatı 1,15 Tl olarak belirlenmiştir. Süt fiyatı Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen satış fiyatıyla paralel olarak değişim gösterebilir.
Kabaca hesap yapılırsa;
Ana Para 5 inek x 7,000TL= 35.000 TL
Yılda 10 ay ödeme alınır 5 inek icin 8.625 TL yapar.
8.625 TL / 12 = 718,75 TL aylık gelir elde etmiş olursunuz. Fakat size 862,5 TL x 10 Ay şeklinde ödeme yaparlar.
3yıl x 8.625 TL = 25.875 TL 3 yıl için alınacak toplam ödeme
3 yıl sonunda 35.000 TL ana paranız + 25.875 TL gelir elde etmiş olacaksınız.
Firma seçimi çok önemlidir
hocam Konya'da iki büyük firma vardı İmga ve Ekta, ikisi de maalesef battı ve milletin paraları(benimki de dahil) bunlarla birlikte battı.
İcraydı vs idi uğraşıyoruz ama zor işimiz. çok mantıklı gibi görünse de sonuç hüsran oldu, çünkü maalesef insanlar parayı aynı sektörde değerlendirmiyorlar, yanlış yatırımlar veya büyük risklere bizim paralarımızı da heba ettiler. Tokat'ta bir firma vardı o da battı. Batmaz diyene inanmayın, ben diyordum çünkü, vesile olduğum kişilere de yazık ettim. Titanik bile battı, bunlar niye batmasın..