Nedense ben böyle satıcılara asla güvenilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Mahalle arası telefoncuların bir şekilde kaçak getirttiği telefonları (bunun 4 sonucu olabilir) ucuza satıyor.
Sonuç 1- vergi verilmediği için büyük miktarda devlete zararı var. Her ne kadar da kişisel bütçenizi düşünseniz de devlet herşeyin üstündedir. Ve vergi verilmelidir.
Sonuç 2- bu telefon kaçak yolla geldiyse kimlerin cebine giriyor bunun parası belli değildir (bkz terör örgütü yada mafyalar)
Sonuç 3- paralel ithalat ise karşınızda bir muhatap bulmanız çok mümkün değildir. Bu da ileride yaşayacağınız problemlerde sizi üzecektir. 3-5 ay sonra çöp olacak bir malzeme için para vermek pek bi mantıksız. (Sorun olmaya da bilir o Zaman şanslısınız)
Sonuç 4- bunun gibi satıcıları destekleyerek işini düzgün yapmaya çalışan esnafa bir tokat da siz vurmuş oluyorsunuz. Umurunuzda olmayabilir ama biz düşünmezsek kim düşünecek dürüst esnafın halini.
Ek bilgi: bu sahibinden bu ve benzer satıcıları uzaklaştırması gibi nedenle mahkemeye defalarca verildi. Hatta geçenlerde serbest piyasayı bozuyor diye de mahkemeye devlet tarafından verilmişti akıbetini bilmiyorum.
Son olarak iptal etme ihtimaliniz yoksa kapıda dış görünüşü, imei ve kayıt kontrollerini yapın. Kargocu o kadar beklemez siz gidin kargo şubesinde kontrol edin.
Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın. Ben dürüstçe bir şirket açtım, kuruşuna kadar vergimi verdim. Ama bu ve bunun gibi insanlar yüzünden battım. Sağlık olsun. Siz siz olun elinizden geldiğince pahalı dahi olsa lütfen mümkün mertebe dürüst insanlardan alışveriş yapın.
Saygısızlık ettiysem affedin. Baya dolmuşum.