Hosting şikayetleri konusuna yazmakta bir sakınca yok. Sadece şikayetim var bölümünde yazmak yasak. R10 bizim için çok önemli, çok değerli bir yer. Bunun nedeni hem alıcılar hem satıcılar ile güvenli bir şekilde iletişime geçip para kazanabiliyoruz, kazandırabiliyoruz. Ancak bunlara artık bir son verilmeli. Hiç bir zaman kurumsal çizginin dışına çıkmadık. Çıkmayız da. Yaşadıklarımızı yazalım başlıca;
Yazılanlar R10 üzerinden gelen müşteri yazıları.
* Ben başka firmada daha ucuz buldum paramı verin geri. Vermezseniz şikayet ederim banlatırım. ( Hizmeti aldıktan 65 gün sonra )
* Banane kardeşim ben ne dersem yapacaksınız müşteriyim ben. R10'da madara ederim adamı ona göre!
* Ya işimi şimdi yapın ya da hırsız *********** plus datacenter diye konu açarım. ( Hosting taşıma işlemi 1 saat geç başladı diye )
* Sizi denemek için gecenin belirli saatlerinde ticket açacağım. Eğer herhangi birisinde yanıt vermeniz 5 dakikayı geçerse 5 kuruş alamazsınız benden.
* Sitem açılmıyor sizin yapacağınız işin bilmem nesine koyayım. ( Sitesini taşımışız ancak dns yönlendirmesi yapmamış )
Gibi gibi.. Nasıl olacak bu iş bilmiyorum. Yurt dışından da müşterilerimiz var, bir kere bile hizmet aldıkları için bize "mal" muamelesi yapmadılar. Bizi aşağılamadılar. Ya da emir vermediler. Önüne gelen hırsız *********** şöyle böyle konu açabiliyor. Ben şirketin yerinde olsam açlıktan öleceğimi bilsem tüm paramı veririm avukata bu tür insanlarla yasal ortamlarda görüşürüm. Şunu unutmayın;
Herhangi bir asliye veya ağır ceza mahkemesi kişi hakkında "hırsızdır, dolandırıcıdır" diyip ceza vermediği sürece kimse o kişiye hırsız *********** diyemez. Bu da suçtur.