araştırma geliştirmeye yönelik olsa daha iyi değil mi? örnek veriyorum, x tarzı internet sitesi yapmak için hangi modüller lazım? sorusunun araştırması. cozumpark gibi ya da stackoverflow gibi ama daha anlaşılır ve türkçe. üyelik sistemi ile herkesin kendi sayfası da olur.
mesela ben wordpress için düşünmüştüm ancak vakit bulamadım, kurgu için yardım merkezi diye bir projem vardı. bir internet sitesi veya bir internet sitesinin bir bölümü "nasıl yapılır" ya da "bunu kaç farklı yolla yapabiliriz ve aralarındaki farklar nelerdir" gibi sorulara kullanıcıların yanıt verebileceği bir sistem. örneğin bir avize satış sitesi yapılacak ve avizeyi almadan önce ürün gösterim sayfasında "evimde nasıl durur?" diye bir bölüm olması isteniyor. bunu hangi mantıkla nasıl yapabilirizi kullanıcılar tartışsınlar. üye olmayanlar da yorum yapabilsin ama onaylı olsun. yeni soru/konu oluşturmak sadece üyelere özel olsun vesaire. aynı zamanda da bir blog bölümü olur makalelerle desteklenir tabi.
bu tarz özel projeler tutar diye düşünüyorum. genel webmaster bloğu, genel yazılımcı bloğu falan biraz zor işler. onca profesyonel kullanıcı neden kendi sitelerinde yazmak yerinde sizin yeni açtığınız sitede yazsın ki..
kısaca, bir hikayesi olmalı.