CilginBoard adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oncelikle butun islam aleminin mubarek kandilini kutlarim.

Arkadaslar uzun zamandir islerimin yogunlugu dolayisi ile foruma giremiyordum eger kural disi bir yanlisim olursa simdiden herkesten ozurdilerim.

Bundan 10 yil kadar once bir yakinim icin bir kamyonet alindi yalniz kamyonet noter uzerinden hacizli olarak benim uzerime alindi. Yakinim geriye kalan taksitleri odememis ve borc bana kaldi. Borcu ben odedim ama sozde kisi borcu bana eline gectikce odeyecekti. Durumu kotuye gitmis odemedi herneyse. Vekalet istedi kamyoneti kendi uzerine almasi icin ve butun vergileri odemesi icin vekaleti verdim yalniz ozamanki belirli bir modelden asagi olan araclar hurdaya cikti bu kamyoneti yakinim olan kisi baskasina satmis,satin alan sahis kamyoneti hurdaya vermis. Gecen yil izine gittimde bir is icin maliye'ye gittimde benim adima motorlu tasit vergisi cikti sasirdim tabiki cunku benim uzerime turkiye'de motorlu hic bir tasit yok tabiki bu kamyonet aklima gelesiye kadar. 10 bin tl vergi borcum oldunu ogrendim siz degerli arkadaslardan ricam ne yapmam lazim nasil bir yol izlemem lazim? Kayseri vergi dairesine gittim bizim yapacagimiz birsey yok parayi pasa pasa odeyeceksiniz dendi. Kamyoneti alirken odedim eski parayla 14 milyara mi yanayim? Kamyonet baskasina satilmis onami yanayim? Satin alan sahis kamyoneti hurdaya vermis onami yanayim. Uzerime 10 bin tl vergi borcu var onami yanayim? Kusuruma bakmayin noktalama virgul gibi sonuclara dikkat etmedim cunku edecek durum kalmadi.

Degerli yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
hocam yanlış bilmiyorsam 5 yılı geçmiş borçlar sulh ceza mahkemesi ile siliniyor diye biliyorum istersen bi konuş avukat ile