serdar555 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forexten para kazananlar elbette vardır. Kazanamayanlar aşırı hırs, 1 koyup 100 alma düşüncesi, eğitim almadan balıklama atlama gibi faktörlerden kaybedip bir nevi brokerlara kazandırır. Düzgün bir eğitim, sabır, para yönetimi ve psikolojik etmenlerle bu piyasadan para kazanmak hayli mümkündür, en azından ben kazanıyorum. Forex'ten para kazanmak isteyen ancak nereden nasıl başlayacağını bilmeyenler için bir yazı dizisi hazırladım, yazı 2 bölüm şeklinde ilk bölümü aşağıdadır. Yorumlarınızı önerilerinizi lütfen eksik etmeyin. Keyifli okumalar.

Yazının linki: http://foreksimo.com/forexde-basaril...rlari-bolum-1/
hocam yazınızı da buraya yazdığınızı da okudum. Sizin yazdıklarınıza göre ben disiplinli davranırsam, heyecanlı olmazsam, psikolojim sağlamsa, paramın yüzde kaçıyla işlem açma sınırımı geçmezsem, piyasayı da takip edersem para kazanırım. Ancak teoride bu kadar kolayken pratikte bu kadar kolay olmuyor. Onun için bu yaklaşımınızı doğru bulmuyorum. Çünkü burada piyasanın riskini ve dinamiğini hesaba katmıyorsunuz. Sizin mantığınızla tüm portföy yöneticileri başarılı olur, biraz kafasını kullanan herkes parayı vururdu.
Ama bazen öyle bir duruma geliyorsun ki, bu meta traderın arkasında biri var, ben alınca fiyatı aşağı çekiyor, satınca yukarı çekiyor. Ayrıca hiçbir forex şirketi de kazanmanızı istemediği için kumarhaneden daha kirli bir yapı da kazanmaya başlayınca anında spreadleri açıyorlar. Veya havuzdan çıkartıp stp ye alıyorlar. Yani pisliğin içinde debelenip duruyorsun. Dolayısıyla o kaybeden yüzdesi boşuna %70-80 lere dayanmıyor.
Ek olarak da malesef yapıldığını söylediğiniz hataların hepsini yapmamak da hiç kolay değil. Senelerdir işlem yapan insanlar bile yanlış yapabiliyor, psikolojik olarak da davranışsal olarak sıkıntı yaşayabiliyorlar. He bunların hepsini yapabilen insanın forex e ihtiyacı yok, o özelliklerle her işte başarılı olunur
Mesela düzenli, disiplinli, araştırmacı, eğitim alarak, işi öğrenerek bir website açın zamanla elinizde size düzenli gelir getirecek el emeği göz nuru bir gelir kaynağınız olur. Forex in stresi, sıkıntısıyla da uğraşmazsınız.
Gerçekten başarılı olduğunuzu ve para kazandığınızı söylüyorsanız, live hesabınızın investor şifresini paylaşırsanız, başarınızı görüp imrenmek isteriz