Beyler bu kadar kafanız karışmasın. Kimlik fotokopisi ve TC ile çok şey yapılabiliyor. Size tavsiye şu ben yaklaşık 2 yıldır bunu yapıyorum.

1. Kimlik fotokopisi verdiğiniz her yere fotokopinin ne için verildiğini yazın.
Burada dikkat edeceğiniz husus kimlik bilgilerinin okunmasına engel olmayacak ve fotokopi üzerinde oynansa da belli olacak şekilde kimlik çerçevesinin içine en az 5-6 harf gelecek şekilde yazıyı yazmanız.

2. Düzenli olarak her hafta e-devlet www.turkiye.gov.tr adresine girerek
- Maliye Bakanlığı,
- Sağlık Bakanlığı,
- Adalet Bakanlığı,
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik..
gibi önemli kurumların verilerini kontrol edin. Adınıza yapılmış işlemlerin çoğunluğuna erişmeniz mümkün.

3. Ayda en az 1 kez 3 telefon operatörüne de adınıza kayıtlı hat olup olmadığını kontrol edin. Büyük bir AVM ye gittiğinizde bu şirketlerin tamamının bayisinde bu işlemi yapabiliyorsunuz 10 dakika sürmüyor.

Ben bu 2 yıl içinde 1 defa adıma çıkarılmış Vodafone hat tespit ettim ve hemen kapattırdım.

Tavsiye ederim. Ortam çok kötü ne olacağı belli olmaz.

Arada bir bankaları da ziyaret edeceğim artık geçenlerde bir arkadaşımın adına hesap açılıp vatandaşlar dolandırılmış.