Bu konuda hep ağzı sütten yandıktan sonra üfleyerek yoğurt yiyenler denk gelmiş Arkadaşlar doğru söylemiş hazır sistemlerden opencart veya prestashop hangisinin özellikleri sizi tatmin ediyorsa, bir tanesini kurun ve kullanacağınız eklentileri deneyerek ana sisteme kurun. Bundan sonrasında da başka birşey yapmanıza gerek yok. Yani hazır sistemler standart halleri zaten oldukça stabil çalışıyor. Kendinizin halledemeyeceği birtek tema olur. Onu da themeforest.net den hazır bir tema satın alın ve keyfinize bakın.
Bu kadar bilmiş bilmiş yazıyorsunda sen hangi firmalarla çalıştın ki derseniz; İdeasoft, kobimaster ve opencart tabanlı bir özel şirket ile tecrüblerim oldu. Kobimaster tam bir rezalettir, ideasoft benim kullandığım zaman çok memnun olduğum, fakat sınırlarının dışına çıkamayan bir firmaydı şimdilerde o kısmı da geliştirdiler diye biliyorum. Diğer özel firma zaten tam bir rezalet ve en kötü tecrübemdi.
Eğer webmaster bilginiz var ve bir siteyi yönetecek ( burada kastım; hosting tabanlı basit işlemler, hazır bir altyapıyı veritabanı oluşturarak kurmak vb. oluşturuyor) bırakın firmalar peşinde koşmayı, gidin açık kaynak bir altyapı kurun ve keyfinize bakın...