Öncelikle geçmiş olsun. Eğer bu işlerde biraz tecrübeniz varsa ki öyle görünüyor. Bu durumda siz aslında neden ceza yediğinizi biliyorsunuzdur. Kendinizce belirlediğiniz sebepleri ortadan kaldırıp ve biraz da kaliteli içerik ekleyerek değerlendirme isteyin. Bu konuda birçok kişi şu hatayı yapıyor. Site banlandığı an hemen açtırmak için yoğun bir panik içine girip, birçok alakasız kişiye para ve zaman kaptırıyor. Daha önce birçok defa başıma geldi ve gelmeye de devam ediyor. Maalesef eğer bu sektörün içindeyseniz haklı ya da haksız bir şekilde cezaya maruz kalabiliyorsunuz. Ben daha önce bu şekilde hemen birilerine para verip sitenin cezasını kaldırması için beklemeye başladığımda hep oyalandım, 2-3-4 ve 5 defa ret geliyor. Sizin uzman bildiğiniz kişiler sizden hala zaman istiyor. Ben 1 ay beklediğimi hala çözemediğini bilirim burada çok popüler olan bir arkadaşın. Sonradan, 1 ay daha geçtikten sonra sitede bir takım değişiklikler yapıp itirazımı yaptım hop ceza kalktı. 2 sitemin cezasını bu şekilde kaldırdım. Burada önemli olan olay şu olsa gerek. Google size belirli bir süreliğine ceza verebiliyor. Bazen cezalar ilk itirazda kalkıyor. Bazen de birkaç ay sürüyor. Eğer ısrarla ret yiyorsanız, ya sorunlar hala duruyordur ya da gerçekten süreli bir ceza almışsınızdır. Çok Zor değil yapılacak işlemler, içerikten ceza yemişseniz kalitesiz kısa ya da kalıp yazıları silin, yeni kaliteli içerikler girin. bağlantılardan yemişseniz, linkleri tespit edip reddedin. Sabırla 1 er haftayla itiraz edin er geç açılacaktır.