Merhaba arkadaşım,
O süreci yaşadım, elimden geldiğince anlatayım.
Kapıda ödeme için tüm kargolar artık vergi mükellifiyeti zorunluluğu arıyor.
Öncelikle şahıs şirketi kuracaksın, zor değil, evinin bir odasını kira sözleşmesi ile firma adına kiralıyorsun ve başvuru yapıyorsun. Bir muhasebeci ile görüşürsen tüm adımları halletmene yardım eder.
Başvurudan sonra denetmen eve gelip kontrol yapıyor, eğer ki onay verirse 1 hafta içinde vergi levhan elinde.
Firma başlangıç masrafı ortalama 400-500 TL dir.
Muhasebeci de aylık 100-150 aidat alır.
Bir de ilk ay kira bedeline göre % 20 stopaj ödersin.
3 ayda 1 geçici vergi ve aylık satışa göre KDV ödersin.
Vergi levhasını aldıktan sonra bir matbaacıya gidip fatura bastırıyorsun. Tabiki bir de kaşe lazım.
Firmayı bir yerde SSK lı olarak çalışan birinin üzerine yaparsan iyi olur aksi takdirde BAĞKUR zorunluluğu olur ve bu da ortalama her ay 400-500 civarı masraf demek olur.
Vergi levhası tamam sonra bir kargoya gidip anlaşma yapıyorsun. Bu da ortalama 10-15 gün sürüyor.
Satışta muhasebeci de yönlendiriyor zaten her satışa fatura kesmesen de oluyor. Kargo ile anlaşma olduktan sonra her seferinde fatura sormuyorlar. Ama belli satışa da kesmek gerekiyor.
Adım adım anlatmaya çalıştım. İnternet üzerinden satış yapacak herkesin kapıda ödeme kullanması büyük avantaj.
Son not: Şahıs firması açınca perakende yasaklı ürünler hariç her ürünü satabiliyorsun. Kapatmak istersen de ki inşallah kimse kapatmaz tek dilekçe ile hallediliyor.