konunuzu baştan sona tüm yorumlar ile birlikte okudum öncelikle Allah herkesin yardımcısı olsun

- ilk önce vlog düşüncenizden bahsetmek istiyorum, bu tarz video işlerine bir taban kitle oluşturmadan girmenizi tavsiye etmem, evet video olmadan kitle oluşturmakta imkansız, mesela YT'de takip ettiğim bir kanal var adam karısıyla videolar çekip haftalık olarak paylaşıyor, birbirlerine şaka yapıyorlar ve belli bir kitleleride var. Kitleyi oluşturdular ve şimdi de vlog çekimlerine geçtiler mesela... bu tarz videolar düşenebilirsiniz ilgi çekici şaka videoları vs. yapabilirsiniz ama kitle hemen oluşmaz bunuda belirteyim

- blog işine gelince, bunda da aynı şekilde uzun vadede özgün ve doğru makaleler ile geliştirilip bir ziyaretçi kitlesi oluşturulabilir benim önerim güncel ve aranma hacmi yüksek bir niche kelime bularak bu işe girmeniz

-eticaret olayı benimde hayalimde var n11 gg gibi sitelerde dükkanınızda varmış evin bir odasını home office ve depo gibi kullanarak cep telefonu kılıfları, bilgisayar donanım ve aksesuarları satabilirsiniz. Bol satış için tabi en uygun fiyat size ait olmalı, geçenlerde n11 den hdd kutusu sipariş ettim, satıcıda bizim hemen 500 metre yakınımızdaymış, aradılar işte gelin elden teslim edelim diye, bir gittim 50-60 metre kare alanı adamlar arkasını depo yapmış önünede bir perde germişler masa sandalye atmış çalışıyorlar. Şaşırdım ve hoşuma gitti (güzel düşünceler), içeriye dikkatlice baktım her çeşit telefon kılıfı, ekran koruyucusu, bilgisayar donanımları mevcuttu ve bunların satışlarını sadece n11 ve gg üzerinden satıyorlar, bu tarz birşey düşünebilirsiniz sizde