OzerSengezer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kodların tamamını harfi harfine noterde tasdikletsenizde ve hatta patent enstitusunden telif haklarınıda alsanız, kodların kopyalanmasının önüne geçemezsiniz, bunu yazan yazılımcı oturur değişkenleri değiştirir bi kaç methodun çalışma şeklini değiştirir adını değiştirir ufak tefek revizyonlarla ben yazdım der, kimsede sesini çıkartamaz, ancak işleyişin ve tasarımın telif haklarını alabilirsiniz, yine kodlarında alırsınız, birebir kullanımının önüne geçersiniz, tasarımıda kullanamaz, işide birebir kullanamaz ama dediğim gibi ufak revizyonlarla her zaman özgünleştirme şansı olacaktır.
Merhaba hocam,

Zaten yazılımcının samimiyetine kalmış her türlü bir yolunu bularak kullanabilir fakat benim asıl sorum bu değil.
Yazılımcı arkadaşı pek tanımıyorum ve bana projeyi yazmadan önce %10 kısmını gösterip fiyat teklif edecek eğer biz kabul görürsek proje tamamlanacak fakat benden önden kapora istiyor bende bunun için bir sözleşme tarzı bir evrak imzalanmasını istiyorum.
Bu yazılım işleri yapılırken tarafların imzaladığı herhangi bir belge taslağı mevcut mudur?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.