fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam kusura bakma ama araştırmadan bilmeden konuya girmişsin dava falan...
reklam olmasın ağaoğlu ***** bursa merkezli firma neden ismini değiştirdi biliyor musun ?

sadece ağaoğlu değil ben onlarca firma biliyorum isim değişikliğine giden (aynı isimdeki diğer büyük firmanın baskısıyla dava yada rica ile )neyse

bu tip süreçler gizli olur

çünkü adı üzerinde özeldir adam markasını değiştiriyor mahkeme kararıyla yada rica ile ama bir kılıf uydurmak zorunda kalıyor prestijin devamı için

ama mahalledeki market yada telefon bayisi yada marangozun adı ağaoğluysa ve tpe ye göre anımsatmıyorsa ve büyümemişse adı duyulmamışsa zaten dava açılmaz ( benimde tescilli bir markama ait adam burdurda dükkan açmış ama gidipte değiştir demedim dememde)bana zararı yok ki

senin aldığın tüm domainler içinde aynı durum mevcut kusura bakma ama boşa yatırım yapmışsın.

ama gelip

haliyikama.istanbul
nakliyat.istanbul
eczane.istanbul
gibi sektörel domainler alsaydın bu yorumum değişirdi
hatta süper domainler derdim tebrik ederdim

havadurumu.istanbul
yoldurumu.istanbul
gibi domainler alsan satma şansın çok daha yüksek olurdu.

istanbul uzantılı harika işler çıkaracak domainler boştayken (harika derken bir .com .net kadar etkili olamaz unutmayalım)anlamıyorum marka.istanbul gibi domainler alınmasını

misal örnek vereyim
istanbul merkezli iyi bir firma var adı yani markanın.com uzantısı bende hemde 5 harf firma irtibata geçti anlaşamadık ve uyuz oldum vermedim (tescil falan bana ait değil adamlarda). com.tr ile yürüyorlar mecburen ama .com uda alamadılar alamayacaklarda.

ben site açsam ve aynı kulvarda çalışsam o zaman işin rengi değişecek.

uzun oldu ama umarım yardımcı olmuşumdur

Marka tescili olupta com.tr alanına sahip bir firmanın com uzantısında aynı işi yapamazsınız. Domaininiz alınabilir. Haberiniz olsun. Aynı kulvarda olamazsınız hiç bir zaman.