herşey düşündüğünüz gibi toz pembe değil..10 yıl önce bodrumdaydım ,bir arkadaşım vardı 2.kaptan(gemi kaptanı)tesedüfen telefon ile konuştuk bende bodrum güllükteyim görüşelim dedi görüşmüştük,dişinin ağrısından duramıyordu adeta çıldırıyordu,gemilerde doktor var diye biliyorum ama nasıl öyle olmuş bende anlayamadım..
doktora gidip çektirmiştik..anlattıklarına göre gemide hayat çok zormuş siyasi düşüncenizden tutunda ,dini inançlarınıza kadar herşey çok önemliymiş,düşman kazanılabiliyormuş,düşünsenize denizin okyanusun ortasındasın bir kavga esnasında düşebilirsin yada seni kaldırıp atabilirler yada gelir bıçağı sokup atar denize hayat biter..veya diyelimki biri ateist diğerleri çok dindar veya herkes namaz kılıyor 1 i kılmıyor veya tam tersi,bunlar çok önemliymiş..
+belki bukadarda çok zor değildir ama zordur sonuçta,bu kararı verecek olanlar bütün bunları hesaba katıpda karar vermeli..6 ay 1 yıl boyunca ufacık geminin içerisindesin
İlk defa duydum böyle bişeyi

Böyle bişey olsa babam bize söylerdi. Bende şahsende gittim gemiye başka ülkeye kaçak olarakta gittim , Babam 15-20 Senedir 1.Kaptan. Gemide bu dediğin şeyleri duymadım. Adam öldürmek öyle kolay değil. Din olarak kimse kimsenin dinine takılmaz.Takılanda vardır illaki ama dini başka diye adam öldürmez

Sağlık sorunu için haklısın gemide başına iş gelse müdahele edilmesi geç veya zor olur.
Birazda torpiliniz olmalı Babam istediği zaman ben izine çıkıyorum diye gemiyi başka kaptana emanet edip istediği şehir , Ülkeden çıkıp eve gelebiliyor.Tabi bu keyfi değil. Hastalık olur.Acil birşey gerekir vs.