Single adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapmış olduğunuz sözleşme olayda anladığım kadarıyla "İş Yeri Dışında Kurulan Sözleşme"dir.

Bu sözleşme yönetmeliğinde size sunulmuş olan cayma hakkı yasal olarak 14 gündür ve bu süre sözleşmede ki 3. kişinin mal ya da hizmeti teslim almasından itibaren başlamaktadır hocam.

Sizin burada yapmanız gereken ise; cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin cayma hakkı süresi dolmadan, yazılı olarak satıcı ya da hizmet sağlayıcıya iletmenizdir. Bu sözleşmede eğer varsa form aracılığıyla da olabilir yoksa ise dilekçe ile halledebilirsiniz.

Cayma hakkının kullanımına ilişkin ispat yükümlülüğü tüketiciye aittir. Bu nedenle gönderimi taahhütlü postayla yapın ve gönderilmiş olan eklerin fotokopisini elinizde bulundurun.
KOBRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlarının ellerinde ki sözleşmeyi iyi incelemek gerekli örneğin sözleşmede "Her hangi bir şekilde üyelik iptali gerçekleştirirsem xxxx tazminat ödemeyi kabul ediyorum" diye bir madde var ise noterden ihtarname çekmeniz hiç bir şeyi değiştirmez.
Üzerine basarak vurguluyorum ıslak imzalı sözleşmeler adli makamlarca çok ciddiye alınır.Sözleşme ile bir avukata başvurunuz ve danışmanlık ücreti vererek avukatın sözleşmeyi incelemesini sağlayınız.
Not:Forum da ben de dahil olmak üzere bir çok kişinin vekalet verdiği hukuk şirketleri var.Şayet ki sözleşmeyi bir avukatın incelemesi maddi açıdan sorun teşkil edecekse sözleşmenin fotokopisini sansürleyerek pm atar yada konuya eklersiniz yardımcı olurum yada arkadaşlar yardımcı olur.

Konunun ciddiyetini vurgulamak için bir örnek vereyim bunu çok az üye biliyordur.
Borç karşılığın da her hangi bir banka iletişim şirketi yada her hangi bir kuruma verdiğiniz taahhüt her hangi bir varlık yönetim şirketine yapılacak ihale doğrultusunda satılabiliyor.

Merhaba,

Konu hakkındaki gelişmeleri sizlerle paylaşmak isterim. İlginiz için de teşekkür ederim.

Bu işin tek bir kesin çözüm yolu varmış; yaptılar. Sözleşmede belirtilen cayma süresi içerisinde noter kanalı ile cayma hakkı bildirimi yapmak. Ücret 92TL

Noter, bu bildirimden 3 tane kopya hazırlıyor.
1. Kendi arşivine
2. Bildirimde bulunan kişiye
3. Bildirim yapılan şirkete

Şirkete, PTT vasıtası ile kendisi gönderiyor. Şirket adresi olarak sözleşmede yazan adres kabul ediliyor. Cayma hakkı bildirimi konusunda noterler tecrübeli, ellerinde şablon var. Hemen hazırlamışlar. Gönderiyi de galiba onlar takip ediyor. "Haftaya arayın, söyleyelim durumunu" demişler.

Geçerlilik, bildirim tarihi itibari ile başlıyor. Yani PTT kaynaklı olarak gecikme yaşansa bile herhangi bir sıkıntı meydana gelmiyor.