Webdunyasi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
meta description ancak sitene girecek insanın dikkatini çekecek türden bir açıklama.
seo ile çok fazla bağlantısı yok. ne kadar güzel yazılırsa o kadar çok ziyaretçi çeker konu başlığın
univerakadem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
SEO ile bağlantısı olmadığı açıklaması çook önce yapıldı biliyorum. Fakat meta description'larım index almıyor wordpress panelindeki.. Bunu farkettim son zamanlarda bir kaç sitede. Google indexlediğinde açıklama kısmında ilk karşılaştığı cümleleri koydu. Bende kendimi güvenceye almak adına header'a yerleştirdim.
iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yakında komple kaldıracak meta description olayını tıpkı meta keywords te yaptığı gibi. İçerik içerisinde en alakalı kelimeleri gösterecek orada.
Meta description ve title en temel ve halen en güçlü SEO kriterleridir. Meta keywords'le karşılaştırılamaz.
Her sayfanın, içeriği özetleyecek, anahtar kelimelerin geçtiği ve sadece o sayfaya özgü bir descriptionu olmalı. Geçerliliğini yitirdi gibi söylemleri nereden duyuyorsunuz çok merak ediyorum.

Search Consolo -> Arama Görünümü -> HTML Geliştirmeleri : burada meta description kullanımındaki hataları Google size sunmaktadır.

Aramalarda çıkan description, keyworde göre site içerisindeki geçtiği yere göre değişebilir. Ama sizin descriptionunuzda bu keywords geçiyorsa yüksek ihtimal descriptionunuz değişmeden gösterilir. Örneğin "iş ilanları" kelimesi ile bir arama yapın.

Meta açıklamanın indexlenmesi, kelimenin indexlenmesi gibi terimler yanlıştır.
Google botları sayfanızın tüm html kodunu dizinine ekler. Sayfadaki metaları da, içerikleri de hepsini indexler. Arama yapıldığında kullanıcıya gösterme aşamasında farklı davranabilir.