Hocam Marka Tescil Süresinin Resmi Gazetede Yayınlanması 6 Ay Süresi vardır. 6 ay içerisinde itiraz gelirse süre uzar gelmezse onaylanır.
İtiraz işlemleri ise şöyledir. marka başvurusu yaptığım marka ile ilgili benim başvuru tarihimden önce buna bağlı herhangibir şirket varsa itiraz edebilir. zaten mantık olarak düşünüldüğü zaman marka başvurum onaylanmış ve resmi gazetede yayınlanma sürecine girmişse zaten önceden başvuruyu yapan kimse olmamıştır. bende bunu marka başvurusu yapmadan önce zaten sorgulamasını yaptım. benim marka başvuruyu yaptığım tarihten sonra şirket kurulmuş buna göre itiraz edilmişse zaten bu tür itirazlar red alır çünkü fikri mülkiyete girer.
Fazla nice sınıfı dediğiniz olay ise benim işime yarayacak en fazla 10 sınıf vardır masraf yaptım bu masraftanda kaçmıyorum. projemi hayata geçirmek istiyorum. Saygılarımla.
Belirttiğiniz 4 maddeeyi aynende uyguladım uygulamaya devam ediyorum. marka başvurusuna şu ana kadar bi itiraz gelmedi 3 hafta gibi kısa bir zamanımız kaldı onay verilmesine.
5. maddede belirttiğiniz gibi hareket edersem domain sahibi domaini satma taraftarı değilse muhtemelen davayı kazanırsak elindeki .com domaini boşa düşecektir. bir anlamı kalmayacaktır. doğrumu anladım hocam ?
Evet, bu adımları uyguladığınız takdirde o domainle yani sizin markanızla bir faliyette bulunamayacaktır.