fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ne patenti
Normal marka tescil yapacaksınız o kadar 7 8 ayda ancak ilk onay gelir itiraz varsa süreç uzar sadece
Dediğim gibi marka tescilde bir yere kadar çok takılmayın o işlere fazlada nice sınıfı almayın paranız boşa gitmesin
.com ile adam sizden daha iyi sistem ve pazarlama ile daha iyi işler çıkarabilir unutmayın
Hocam Marka Tescil Süresinin Resmi Gazetede Yayınlanması 6 Ay Süresi vardır. 6 ay içerisinde itiraz gelirse süre uzar gelmezse onaylanır.

İtiraz işlemleri ise şöyledir. marka başvurusu yaptığım marka ile ilgili benim başvuru tarihimden önce buna bağlı herhangibir şirket varsa itiraz edebilir. zaten mantık olarak düşünüldüğü zaman marka başvurum onaylanmış ve resmi gazetede yayınlanma sürecine girmişse zaten önceden başvuruyu yapan kimse olmamıştır. bende bunu marka başvurusu yapmadan önce zaten sorgulamasını yaptım. benim marka başvuruyu yaptığım tarihten sonra şirket kurulmuş buna göre itiraz edilmişse zaten bu tür itirazlar red alır çünkü fikri mülkiyete girer.

Fazla nice sınıfı dediğiniz olay ise benim işime yarayacak en fazla 10 sınıf vardır masraf yaptım bu masraftanda kaçmıyorum. projemi hayata geçirmek istiyorum. Saygılarımla.

Virusman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar daha çok domainin alınmasına yoğunlaşmış ancak türkiyede adalet sistemi farklı işliyor wipo yu işin içine katarsanız bambaşka bir olayın içine girmiş olursunuz.

Domainin wipo aracılığıyla alınması ve domainin Türkiyede tescil edilmiş bir marka alanındaki faliyetinin engellenmesi tamamen ayrı iki konudur.

Eğer şuanda elinizdeki .com.tr ve net domainler gerçekten içinize sinen isimlerse ve markanız yapmak istiyorsanız size şu yolu öneririm:

- Almak istediğiniz domainin sahibine teklifte bulundunuz ve reddetti artık üstelemeyin, domaini almaktan vazgeçtik.

- Şimdi yapmanız gereken; marka tescil sürecine girdiğinizi belirttiniz, .com.tr yi de aldınız. O zaman hemen firmanızın kurulma işlemlerini hızlandırın amacınız sitenizi ve şirketinizi ondan daha önce faliyete geçirmek.

- Marka başvuru sürecinizi takip edin bir itiraz durumunu ivedilikle izleyin, ayrıca marka başvurunuz sırasında seçtiğiniz class ların markanızla ilgili ve iş yapacağınız alanların tamamını kapsadığına emin olun. Bu daha sonra diğer site aktif olsa bile sizin faliyet alanınıza girmesini önleyecektir.

- Eğer kuracağınız iş - şirket direkt uluslar arası iş yapacaksa markanızı uluslar arası tescil ettirmeniz daha sonra isterseniz wipo başvurusunda elinizi güçlendirecektir.

- Herşey tamamlandı sitenizde yayında şirketiniz faal, daha sonra eğer o domainin sahibide sizin alanınızda elindeki o domainle faliyete başlarsa o kişiyi marka hakları kapsamında dava edebilirsiniz, sitesini türkiyeden erişime kapatabilirsiniz hatta marka haklarından tazminatta alabilirsiniz tabi dava açıldıktan sonra bu olacaklarla ilgili avukatlar daha iyi bilir.

Burada dava Türk mahkemelerine marka hakkının korunması için açılır wipo ile alakası yoktur engellemede btk tarafından olacaksa olur.

Belirttiğiniz 4 maddeeyi aynende uyguladım uygulamaya devam ediyorum. marka başvurusuna şu ana kadar bi itiraz gelmedi 3 hafta gibi kısa bir zamanımız kaldı onay verilmesine.

5. maddede belirttiğiniz gibi hareket edersem domain sahibi domaini satma taraftarı değilse muhtemelen davayı kazanırsak elindeki .com domaini boşa düşecektir. bir anlamı kalmayacaktır. doğrumu anladım hocam ?