söylediğinde panel işini görmez. zaten çalıştırmak istediğin dolap 100 watt çekiyormuş, senin panel 140 olsada hiç bir zaman tam verimli çalışmayacaktır. gündüzleri senin istediğini verse bile, geceleri çalıştıracak güç bulamayacaksın. bence en az 500 wattlık bir sistem ( güneş paneli yada rüzgar türbini) kurman gerekir ve en az 110 amperlik akü sistemi alman gerekir. (110 amperden daha fazlasını alırsanda iyi olur)
seçtiğin invertör güzel hatta senin istediklerin için fazla bile denilebilir. Motorlu bir alet çalıştırıcaksan tam sinüs alman iyi olur.
Çok teşekkür ederim hocam . Malzemeleri sipariş verdim . Şimdilik bütçemden dolayı paneli 140 watt aldım ilerleyen zamanlarda ekleme yapacağım ,1000 watt'a tamamlamayı düşünüyorum .
Regülatör olarak bunu aldım Panel olarak bunu aldım Akü olarka bunu aldım İnvertör olarak bunu aldım Tam sinüs olarak aldım daha iyi olduğu için . Buzdolabında sorun çıkarmasın diye.
Şimdi bu sistem sadece lambalarımı çalıştırırmı , bana ilk etapta bu yeterli olur .