Merhaba, Yorumunuz için teşekkür ederim Firmaların Karışmaması açısından Tam 5 Aydır Bekliyorum Karşı Tarafın Hala bi hamlesi olmadı. 2 Ay Daha beklemek istiyorum.
Dediginiz gibi yatırım yapmadım bekliyorum.
Hocam merhaba, yorumunuz için çok teşekkür ederim. 3 hafta sonra marka tescil süresinin 6 aylık zamanı dolacak. zamanı dolduktan sonra resmi gazetede yayınlanacak bilgisini verdiler. bu işlem bittikten sonra patent ve isim hakkı her ne prosedürü varsa bunu da yapacam. 2010 yılından beri şahıs şirketi sahibiyim. mevcut sirketin ünvanını değiştirip bu iş için şirketi yapılandırmaya götürcem. bu aşamalar bittikten sonra karşı taraf domaini bana vermezse kendi domaini üzerinden aynı işi yapabilir mi?
Benim tek derdim domaini verirse sıkıntı yok. domaini satma taraftarı değilse aynı sektörde sitesini açıp benle aynı sektörde satış yapmasını engellemek. Mümkünmüdür ?
Marka tescili yaptırsanız bile o domainin kullanımını engelleyemezsiniz diye düşünüyorum çünkü marka tescili tescilden itibaren markayı korur
sizden önce domaini aldıysa domainin onundur sizin marka tescilinizden sonra böyle bir şey yapsaydı engellemenin yanında domaini bile kendine devrini sağlayabilirdeiniz.
bu işler o kadar kolay olsaydı bir domaine 250 bin tl vermek yerine marka tescili yaptırıp com.tr alıp .com dava açıp engellersin 250 bin tl ile kral olurdun
fakat com.tr yi alayım marka tescili yapayım .com engellerim hiç mantıklı bir davranış değil
ayrıca burada bir wipo davası var
http://www.wipo.int/amc/en/domains/s...ase=D2016-0046
6. Değerlendirme ve Tespitler kısımında
D. Alan Adını Tersine Ele Geçirme Teşebbüsü (Reverse Domain Name Hijacking) başlığını okursan domaini alamayacağın kesin fakat siteyi engelleyebilirmisin onu bilemiyorum fakat bence engelleyemezsin