Merhaba arkadaşlar, önce kendimi tanıtayım.
Uzun yıllardır web işleri ile uğraştım. Kimi zaman editör olarak kimi zaman site sahibi olarak

. Açtığım Türkçe içerikli sitelerden hiç kazanamadım. Film, oyun, finans ve benzeri sektörlerde
Türkçe içeriklerle
özgün makaleler yayınladım fakat ne yazık ki başarılı olamadım

Daha sonra
spam işine girdim ve günlük 20-25 liralara kadar ulaştım. Her açtığım site min 600 hiti gördü ( 5-6 ayda ) ve günlük gelirleri de 3-5-15 şeklindeydi.
Adsense Görüntüsü - Zaman kaybı, bırak canım öyle iş mi olur diyenlere
peşin cevap Şunu da başa koyayım da.... 
Her gün günde min. 6 yazı. 600 Tane de taslaklarda. Yani 100 gün boyunca içerik derdi yok neredeyse
Peki bu konunun amacı ne?
+ Bu konunun amacı, bilinçli bir şekilde seo
uygulamadan - ki ben seonun varlığına pek inanmıyorum - sadece içerik ile Google'da yükselip hit alarak Adsense'den kazanmak.
Ayrıca yaptığım/yapacağım şeyleri buraya paylaşarak aynı yöntem ile kazanmaya çalışıp kazanamayan arkadaşlara
rehber niteliğinde bir konu olmasını umuyorum.
İsterseniz niche deyin isterseniz network... Yaptığımız işin bir adının olmasına gerek yok

Spam'ın dibine vurup kazanmayı amaçlıyoruz.
En az emek ile en çok kazanç hedefimiz
Baştan belirteyim, gittiğim yol veya harcamalarım çok saçma gelebilir. Ben bunları Google'ın spamı anlamasını engellemek için yapıyorum. Tecrübelerime göre aynı sunucuda bulunan siteler Google'ın gözüne batıyor.
Bir de
dil bilmeye gerek yok
Çalışacağımız dil:
Almanca ( İnternet aleminin altını bu dil

)
Fransızca ( Dil bakımından kaynak site yapabiliriz. )
İtalyanca ( Getirisi yüksek )
Sektör:
Sektör farketmeksizin görsel ağırlıklı olan sektörler. Yani, saç, gelinlik, otomobil vs vs.
İhtiyaçlar:
Domain
2 Sunucu ( 2 farklı firmadan
limitsiz özellikli )
Wordpress
Gerekli eklentiler. (
listeyi yakın zamanda ekleyeceğim )
Veee
Wp-Robot
Gider listesi:
Domain - 25 TL
Reseller - Aylık 20 Lira civarı
Wp-Robot - 129 Dolar
Not: Benim bu iş için ayırdığım bütçe 550 TL ( Google'dan gelen para ).
Bu işte garanti yok, devamlılık hiç yok

Yani açtığımız siteyi Google 1 ay sonra da patlatabilir 5 ay sonra da.
Bu yüzden sitelere yapılan harcamayı en aza indireceğiz. Neler yapılmayacak?
Backlink
Tanıtım yazısı
vb seo çalışmaları yapılmayacak.
Siteler Webmaster Tools'a eklenmeyecek.
Peki kardeşim o yok bu yok! Google sana 129$ verdin diye para mı verecek ?
Evet

Şakası bir yana ilk 1-2 hafta biraz yoğun çalışacaz.
Tema ve eklenti kurulumları, rss adreslerinin ayarlanması, yazıların zamanlanması vs vs. Sonrasında zaten yazılar birikeceği için (
Taslak halinde) 1 haftalık yazılar hazır hale geldiğinde sitelere haftada bir gireceğiz.
E hadi başlayalım! demekle ne yazık ki başlanmıyor

Dolar bu ara çok yüksek, 129$ ve domain başına 8-10 Dolar para verecez sonuçta.
22 Mayıs'ı bekleyelim.
O zamana kadar bilgi alışverişi yapabiliriz. Veyahut kelime arayışı yapabiliriz
Aklımdaki Çalışma şeması... Aynı renkteki siteler birbirinden içerik çekecek. Daha doğrusu birisi kaynak olacak diğerine içerik paslayacak.
10.05.2016 Güncelleme
Bugün Setrox nickli üyenin bahsettiği Curated content konusunda ufak çaplı bir araştırma yaptım. Editörlük yaptığım zamanlardaki kullandığım yöntemmiş ama ben İngilizce'sini bilmiyordum. Normalde full otomatik bir sistem kurmayı istesemde ( diğer sitelerimle bu şekilde haftada bir uğraşıyordum ) bu konuda benden başka bir kişinin bile benim yüzümden zarara girmesini istemediğimden birazcık sitelerle uğraşacaz Yani;
Atıyorum 2 adet rss kaynağımız var. Bu kaynaktan gelen içerikler ile biraz uğraşacaz. Geldiği gibi eklemek yerine iç seo diye tabir edilen kısma biraz ağırlık verecez. İçerikler çoğalınca kontroller kayboluyor bu tecrübeyle sabir. Ama biz eklenen her içerikte minimum düzeyde ilgilenirsek yazı içerisindeki tag hatalarını aza indirerek kullanıcıyı doyururken Google'a da bir iki bir şey ikram edeceğiz.
Son olarak; tam spam yiyen siteleri tekrar değerlendirme konusunda bir şey deniyorum. O da netleşirse onu da açıklayacağım en azından eskisi gibi olmasa da verdiğimiz emeklerin karşılığını görmeyi umuyorum. Olmazsa da canı sağolsun iyi kazandırdı der kepenkleri kapatırız
16.05.2016 Güncelleme
# 2 Adet domain aldım 2 adet daha alacam. Ufaktan para harcamaya başlamak istedim

Aldığım domainler
Almanca.
Alacağım domainlerden birisi Fransızca diğeri İtalyanca/İspanyolca.
İspanyolca'da gelir az.. Tekrar dener miyim bilmiyorum. Ama iki adet Almanca sitemiz olacak ayrı sunucularda

Bu dili bırakmam.
Kullandığım eklentiler.. Bunlara ek olarak bilindik contact, privacy policy eklentisi vs vs.
Auto Post Thumbnail
Google XML Sitemap for Images
Google XML Sitemaps
GZippy
No Category Parents
SEO Friendly Images
Udinra All Image Sitemap
NextScripts: Social Networks Auto-Poster
WP Missed Schedule
Delete Duplicate Posts
WP Robot
** Yoast Seo -> Bunu all in seodan daha çok seviyorum.
Ayrıca şunu da belirteyim. Siteleri
Softaculous ile kuruyorum. Dil ayarlarını siteyi açacağım dil olarak giriyorum. Panelimde ingilizce, fransızca, almanca, italyanca vs. Türkçe, sitenin hiç bir yerinde yok. Domainleri godaddy'den aldım, alıyorum.
18.05.2016 Güncelleme
3. Domaini aldım. Fransızca domain.
4. domain konusunda niye bilmiyorum kararsız kaldım. İtalyanca dil bakımından translate ve spinde sıkıntı çıkarabilecek bir dil gibi göründü gözüme. Daha önce deneyimledim fakat ilk ilk patlayan sitelerimden oldu İtalyanca
2 Domaini bir sunucuya kurdum. Fransızca ve Almanca'yı. Özel bir sebepten dolayı 21'inden önce 2. sunucuyu aktif edemiyorum. Daha doğrusu sunucu zaten aktif halde fakat özel ip alacağım. Onu bilerek bekletiyorum.
Neden özel İP?
Host firmasından oldukça memnun olduğum için değiştirmek istemedim fakat diğer sitelerim spam yediği için aynı ip'de tekrardan site kurmuyorum. Bir risk olarak görüyorum şahsen.
Neyse; 2 adet domaini kurdum. İçerik çekim konusunda ( Çapraz bağlantı ) sıkıntı çıkarmasın diye aynı temayı tercih ettim. Henüz Wp-Robot'u satın almadığım için bir şey yapmadım. Sadece temaları kurdum eklentileri yükledim bekliyorum
Siteleri Fransızca ve Almanca olarak kurdum. Yani panellerde Almanca ve Fransızca. Bu beni zorlamıyor. Zaten ezbere kullanıyoruz paneli.
Aynı zamanda RSS adreslerini araştırıyorum. Günlük düzenli ve kaliteli içerik ekleyen siteleri araştırıyorum. Öncelikli dil tercihim İngilizce.
23.05.2016 Güncelleme - Sahne 1
Domainler tamam. ( 2 Almanca, 1 Fransızca, 1 İtalyanca )
Sunucular tamam. ( 2 adet sunucu )
Kurulumlar tamam.
Wp-Robot lisansı tamam.
Rss Generator konusunu bu güne kadar gözden kaçırmışım şimdi dikkat ettim, kimse de uyarmadı.

Cüzi miktarlara rss generator lisansları alabilirsiniz veya uğraşırım derseniz free kullanabilirsiniz. ( Bu şekilde kaynak sitenin linklerini falan da çekersiniz ve onları temizlemek ile uğraşırsınız )
Şimdi sistemimi anlatayım..
4 site 2-2 olarak bölüştürüldü.
Almanca1 - Fransızca / Almanca2-İtalyanca. Olarak paylaştırıldı.
(Paylaştığım görselde bunu göstermiştim..)
Almanca1 Kaynak site...İtalyanca botla direkt içerik çeken site*
Fransızca Kaynak site..Almanca2 botla direkt içerik çeken site* şeklinde olmasına karar verdim. Bunun sebebini açıklayayım; içerik çekeceğimiz siteler(günlük düzenli içerik ekleyen sitelerin sayısı) yetersiz kalacaktır.
X, y, z İngilizce/Fransızca sitelerinden Almanca1'e içerik çekiyoruz.
X, Y, z İngilizce/Almanca sitelerinden Fransızca sitesine içerik çekebilelim.
Bu yöntemin dezavantajı, tam spam yediğim sitelerde hiç uğraşmıyordum. Ama bu birazcık uğraştıracak. ( Günde 15 dk uğraşacaksak 30 dakikaya çıkacak ) Birazcık belimiz ağrısın
Bu dakikadan sonra üzerimize düşenler sağlam düzgün RSS kaynakları bulmak.
Onu da Google görseller yardımı ile bulabilirsiniz fakat her bulduğunuz sitenin sonuna /feed yazıp eklemeyin. Siteyi inceleyin. Hangi aralıklarla konu giriyor, resimlere ve içeriklere reklam gömüyor mu vs vs.
Sektör paylaşmamak ile birlikte bir tüyo vereyim, seçtiğiniz sektör atıyorum otomobil sektörü olsun. Siz sitenizde motor resimleri de paylaşın. Ben x sektöründeyken x sektörü kadar y sektöründen hit alıyordum. Sonuçta mikro niche kasmıyoruz. Günlük düzenli olarak 6-8 içerikten bahsediyorum. 6-8 içerik demek size min 5-8 arası kaliteli rss kaynağı demek. Bunlar şimdi basit rakamlar gibi gelebilir fakat bu işin en sıkıcı yani RSS kaynağı bulmak
Konu paylaşımınız bile düzenli olsun(elinizden geldiğince). 4 adet ana sektörünüz olan x sektörü. 2 tane y sektörü. Veya 5e 1.. Veya sektörünüze göre belirli bir orantı ile devam edin 4-1-1 gibi...
07.07.2016 - Motor!
Wp-Robot'a yapmanız gereken 2 ufak ayar var. Bunlardan birincisi,
Options'a gelip
"New Post Status:" kısmını "Draft" yapmak.... Yani yeni postları taslak olarak kaydedecek.
2-
"Save Images to Server:" kesinlikle işaretlemek.
3-
Template sekmesine gelip..
"RSS MODULE TEMPLATE"ı bulup
Sadece "{content}" olacak şekilde ayarlamak. Source falan varsa silin.
Ayrıca Kampanya oluşturma alanı.. Yani botu kullandığımız alan
* Post every kısmında kaynak siteniz ne kadar sürede içerik ekliyorsa ona göre bir rakam belirleyin. Ben hep 4 saat olarak ayarlıyorum.
* Dilleri kendi siteniz ve kaynak sitenize göre ayarlamayı ihmal etmeyin
###########################
Gelen Sorular Ve Cevapları: ++ Lütfen soruları Pm ile sormayınız.
Merhaba Hocam
Konunuzu gördüm biraz önce.Bu konuda fazla bilgim yok, bir kaç soru sormak istiyorum.
Açtığınız siteler ortalama 5 ay gidiyor demişsiniz, adsense'i o kadar kısa sürede nasıl alıyorsunuz, yada adsense kullanmıyor musunuz?
Google, botlarla içerikleri özgünleştirirken translate yaptığınız için anlamsızlaşan cümlelere dikkat etmiyor mu?
Hayırlı Akşamlar.
Cevap: Adsense'm zaten var. Google siteleri spamdan cezalandırıyor. Adsense'e bir zarar gelmiyor yani
Botları kullandığım için zaten sonunda tam spama düşüyor. Bot olmadan da günde 6-8 arası içeriği yazdıracak ve yayınlayacak servetim yok

Ki biz kullanıcıya içerik değil resim sunuyoruz daha çok. Resim için gelen kullanıcı içeriğe pek dikkat etmiyor.
----------------------------