Geçmiş olsun hocam.
Bilişim hukukundan iyi anlayan birisi olarak, linkleme ve yayın yaptığınız siteler eğer ücretsiz ve yurtdışından hizmet sunan yerlerse (blogspot vs) sitelerin sizin olduğunu kanıtlaması gerekir.Kanıtlayamadığı takdirde size herhangi bir yaptırımı olmayacaktır, uzun bir zaman mahkeme sürer ve dosya beraat ile sonuçlanır.
Ama ücretli domain üzerinden register kayıtları sizin kişisel bilgilerinizle yayın yapmışsanız durum biraz sıkıntılı olur ama yinede öyle ahım şahım bir ceza almazsınız.Sicilinizin temiz olduğunu varsayarsak hükmün açıklanması geri bırakılır.
Verdiğiniz ilk ifade olayın yönlenmesinde etkili olacaktır.İfadenizde yayın yapılan siteler benim demişseniz daha sonra bu siteler benim değil diyemezsiniz her ne kadar ifade değiştirme hakkınız olsa da hakimin gözünde bırakacağınız intiba açısından çok kötü olur.Verdiğiniz ifadeye göre bir strateji belirlemeniz gerekiyor.Eğer evet ben yayınladım demişseniz şahsın sizi dolandırdığına dair elinizdeki kanıtları TCK daki suç kapsamındaki maddelere göre dayandırarak mahkemede hakimi kendi tarafınıza çekmeniz, hatta hakimi ikna etmeniz durumunda sizi dolandırdığı için bu şahsa yeni bir dosya açılmasını sağlayabilirsiniz.
Ayrıca ifade özgürlüğüne her hakim savcı farklı yaklaşmaktadır.Kişisel bilgilerin ifşası her ne kadar yaptırma bağlı olsada değerlendirmeler ve mahkeme sonuçları asla birbirleri ile uyuşmamaktadır.Örnek verecek olursak gazetelerde yayınlanan isim soyisim bilgileri dolayısıyla mahkemeye yapılan şikayetlerde karar gazetenin tekzip yayınlamasına hükmedilmesidir.Web haberciliğinde de bu bu şekildedir.Belki olayı web haberciliğine çevirebilirsiniz hakimin gözünde.Belki size tekzip yayını yapacaksın sitende diye bir karar çıkar.