Merhaba.
Sizin de belirttiğiniz gibi insanlar doğrudan bildikleri sitelere giriyorlar. Dizi - film izleme sitelerinin artık sadık ziyaretçileri var. Çoğumuz dizi ya da film izleyecekse en fazla 2-3 siteye giriyoruz. Bu sitelerin adresleri ya aklımızda ya da tarayıcımızda kayıtlı. Peki bu sektörün öldüğü anlamına mı gelir? Bu yönde yatırım yapmak hata olabilir mi? Bence hayır. Herkesin kullandığı 100.00TL'ye satılan temalardan alıp 50.00 TL bot yazdırıp falanca siteden video çekmekle başarıya ulaşılmaz. Bu sektöre girilecekse özel bir script yaz(dır)mak şart diye düşünüyorum.
Dizi-film videoları site yöneticisi tarafından yüklenmeli ve kontrol edilmelidir. Sitenin ziyaretçilerine sunduğu kullanıcı paneli fonksiyonel ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olmalıdır. Çok popüler bir dizi sitesinde, popüler bir dizide aylardır alt yazı senkronizasyonun düzeltilmediğine şahit olabiliyoruz. Kısacası hem ekip işidir hem de emek gerektirir. Tabi bunlar benim görüşlerim.
Ben bu sektöre girer miyim? Hayır. Peki niye girmem? Yukarıda yazdıklarımın tamamını yapabileceğimi düşünmüyorum.
İyi çalışmalar.