grafiking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teklif verecektim ancak daha önce yaşadığınız sıkıntıları sonraki işlerinize yansıtmanızı ve genelleme yapmanızı doğru bulmuyorum. Haksız değilsiniz elbette ancak karşılıklı memnuniyet sağlanmadığı sürece çıkan işin hayrı olmayacaktır.
Daha önce yaşadığım sıkıntıları sonraki işime şu şekilde yansıtmam ki bunu konunun ana yazısında zaten verdim; "Bunun yanı sıra, bana işi örneğin; 1 haftada, 5 günde, 10 günde bitiririm diyipte, işi zamanında teslim etmeyen yazılımcı arkadaşlarla işi direk iptal ederim. O yüzden beni oyalamayacağınızı ve işi verdiğiniz sürede teslim edebileceğinizi düşünüyorsanız başvurun. Birkaç gün mazeret süresi olur elbette ama oda kısa olur." Ben zaten bu durumu kabul etmeyen kişi ile veya şirketle çalışmak istemem. Verilen süre bir sözdür. Karşıdaki kişinin beklentileri de bu söze göre şekillenecektir.

Burada iş yapan çoğu kimselerde daha önce müşterilerle sıkıntı yaşamıştır. Bu durumda bizim de ödemenin tamamını peşin talep etmemiz ne kadar doğru olurdu?
Sizde haklısınız. Lakin ben ödemeyi yaptığım taktirde kişinin veya kurumun belirttiği sürede işi teslim etmemesi durumunda, yaptığım ödeme vasıtası ile işi teslim edeceği süreyi uzatma imkanı bulunmaktadır.(Her şirket veya herkes iş iptali durumunda para iadesi yapmayabilir.)

Size önerim önce tasarım için anlaşın, yarısını ya da %30'unu peşin takdim edin. Tasarım bitince kodlama ve entegre için de aynı sistemde, aşama aşama ilerleyin.
Öneriniz için teşekkür ederim. Aşağıda verdiğim maddeyi kabul eden arkadaşlarla veya şirketlerle çalışmayı tercih ediyorum.
"Ödeme; site hazır olduktan ve yayınlandıktan sonra yapılacaktır. İş başında hiçbir şekilde belirlenen ücretin yarısı veya çeyreği gibi bir ödeme yapılmayacaktır. Lütfen teklif dahi etmeyiniz."