EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sayın Hocam,

Siz konuyu uzun döneme çekiyorsunuz, şuan gündemde olan vize muafiyeti uygulaması sadece kısa dönem için geçerli...

Bende diyorum ki, zaten kısa dönem vize(C Tipi) almak yurt dışına çıkabilecek maddi durumu olan kişi için pek de zor değil, bu vize muafiyetinin getirisinden çok götürüsü oluyor ülkemiz için(suriyeli mülteci maddesinden dolayı)...

Öğrenci olmadan da direk fransa konsolosluğundan 3 günde vize alabiliyorsunuz, konsolosluğua bile gitmiyorsunuz, aracı firmalar var onlara belgeleri gönderiyorsunuz vizeniz %99 hazır(bankada para vs gösterebilmeniz gerek, diğer şeyleri onlar hazırlıyor)...

Daha fazla uzatmayacağım,

Hayırlı geceler...
araci firmalar gerekli dosyalari gideceginiz ulkenin diline tercume ediyor. Ve dosyalari konsoloslugun istedigi siraya gore diziyorlar.

Burda vize basvurulari icin kategoriler ve seceneklere bakabilirsiniz, ornek olmasi acisindan ekliyorum: http://almanyavizesidata-tr.com/gerekli-evraklar/

Benim anlatmak istedigim yurtdisina cikma sebebinize gore gerekli belgeler isteniyor, kalma amacli birinde gidecekseniz kalacaginiz yer, ordaki maddi durum buna dikkat ediyorlar. Bunun haricinde uzun sureli kalabileceginiz bir basvuru secenegi yok, ya birinde kalacaksiniz aileden, arkadas, yada ogrenci olarak cikacaksiniz.

Olayin butunlugunu kaybetmeye basladik, belkide bizden daha iyi bilen birileri konu hakkinda herkesi aydinlatirsa daha yararli olacaktir, saygilar.