Siz bir sekilde avrupa ulkelerinden birine girdiniz, sonrasinda diger ulkelere gidebilirsiniz ancak olay farkli, ogrenci olarak gitmek baska, gidip o ulkede 180 gun, 3-4 ay kalmak baska.
senin cocukluk arkadasin almanyada ne zamandir kaliyor ? olayi farkli yerlerden dagitiyorsunuz, konu butunlugunu kaybediyor. Normal birisinin vize basvurusu yapmasi icin soyledigim kriterler mutlaka isteniyor.
Konuyu ogrencilikle kisitlamanizi anlamiyorum, onceki yazimda da dedim herkesin ogrenci olmasini beklemeyin.
Sayın Hocam,
Siz konuyu uzun döneme çekiyorsunuz, şuan gündemde olan vize muafiyeti uygulaması
sadece kısa dönem için geçerli...
Bende diyorum ki, zaten
kısa dönem vize(C Tipi) almak yurt dışına çıkabilecek maddi durumu olan kişi için pek de zor değil, bu vize muafiyetinin getirisinden çok götürüsü oluyor ülkemiz için(suriyeli mülteci maddesinden dolayı)...
Öğrenci olmadan da direk fransa konsolosluğundan 3 günde vize(C Tipi) alabiliyorsunuz, konsolosluğua bile gitmiyorsunuz, aracı firmalar var onlara belgeleri gönderiyorsunuz vizeniz %99 hazır(bankada para vs gösterebilmeniz gerek, diğer şeyleri onlar hazırlıyor)...
Daha fazla uzatmayacağım,
Hayırlı geceler...