Ben yurt disinda yasiyorum suanda, bir konuda konusmadan once bildiklerimle ve kanunlar neyse ona gore konusurum.
Senin yazdiklarina gore yurtdisina cikmak icin herkesin ogrenci olmasi lazim

Napalim millet 30 yasindan sonra okula mi baslasin ?
Senin bahsettigin yurtdisina cikma olayi baska, gundemdeki vize konusu baska, bir kere cevap vermeden once ne icin yazdiginizi unutmayin yada karistirmayin.
Ogrenci olmadan yada yesil pasaportunuz olmadan cikin bakalim nereye cikiyorsunuz

tatil v.s bunlar haric zaten, cikin kalin avrupada 180 gun
vizeye basvurdugunuzda sizden isteyecekleri iki onemli sey var, nerde kalacaksiniz, kime gideceksiniz.
Ayrica kalacaginiz ulkede ikamet edeceginiz evdekilerin sizi istek etmesi gerekiyor, bunuda yapabilmesi icin aile bagi yada ona yakin birsey gerekli..
Buyrun siz gidin almaynaya, fransaya, oyle maltaya, bulgaristana elini sallayan giriyor zaten, vizeye gerek yok ki? Vize uygulanmiyor zaten
Hocam yanılıyorsunuz MALTA = Avrupadır
Nasıl herkez elini kolunu sallayarak maltaya gidiyor?
Maltaya gittikten sonra tüm schengen bölgesine sorgusuz sualsiz giriyorsunuz...
Maltadan bir uçak almanya, bir uçak fransa, bir uçak ispanya...
Hem öğrenci olmasanız bile şuanki vize muafiyetinin muadili olan turist vizesi 3 günde çıkıyor fransadan
Zor ülkeler olarak örnek verdiğiniz Fransa en kolay vize veren ülkedir
Şuan çocukluk arkadaşımda almanya da yaşıyor hiç öyle bahsettiğiniz gibi sıkıtıntı yaşamadı...
Tabiyi ki uzun dönem kalacaksanız durum farklı ancak bu gündemde ki vize muafiyeti uzun dönemi kapsamıyor zaten...
Bu arada ben 27 yaşındayım hala sorunsuz dolaşabiliyorum, bu yaz almanya stuttgart da yaşayan arkadaşımın yanında olucam fransa üzerinden geçicem, oralardaysanız bir kahve ikram edebilirim