@isober;o kadar güzel özetlemişsin ki yazılarını bir iki bir iki dönüp okudum,tespitlerine %100 katılıyorum kardeşim.
Ancak hükümetin benim tarafımda takdir topladığı kısım şu;
Hiç unutmam milli eğitim lojmanlarında oturuyorduk,koca lojmanda sadece annemin başı kapalıydı,sene 80li yılların sonu ve 90lı yılların başıydı.Ta ki 2000-2001'e kadar burada oturduk.Niyeyse hep dışlayıcı,küçümseyici bakışlar görürdüm komşularımızın gözlerinde.Şükür ki o devirler bu hükümet sayesinde tuzla buz oldu.Gerçek başörtülü (sahteleri saymıyorum) insanların kendine güveni geldi,eski hakaret dolu bakışlar yerle bir oldu.Bu nedenle hükümeti takdir ediyorum,ancak diğer tüm faaliyetlerini eleştiriyorum.
hocam sizde %100 haklisiniz bu konuda katilmamak mumkun degil size. ben elestirirken bir devri, bir partiyi elestirmiyorum. ulkenin neresine baksak yanlislar diz boyu, gelen hukumet bir yeri toplarken diger yeri yikiyor cunku amac kese doldurmak hizmet etmek degilki.
ben arkadasa soruyorum 3,5 a yakin memurun maasi 140 milar butce 320 milar 5 milyon memur maasina denk gelen 180 milyar nerde diye? ben su durumda kazancimi harcarken bile yarisi vergiye gidiyor bide gelenin 30+18 yani yarisini versem 100 lira kazancim 25 lirasini harciycam. bu kadar yuksek vergiler ve halen x parti y parti munakasasi. ayrica elestirince sanki yapilan herseyi begenmek zorundaymisiz gibi ve vatan onlara aitmis gibi begenmiyorsan baska ulkeye diyorlar

burada dogdum hayatin boyu yurt disina cikmadim parasizliktan degil ulkemin iklimi avrupa ve afrikadan cok daha iyi ve yabanci dille konusan Turkleri asagilayan adamlarin ulkesine gitmek istemedigim icin ulkemi gezdim ve Allah izin verirse olene dekte ulkemdeyim bana bu topraklar babasindan kalmis gibi git diyenlere kiziyorum.
bu olayda bi sakadan dolayi cikti. sanki arkadasa iban aticamda o bana para gonderecek