isober adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlama dostum Vatanıma canım feda, ama senin benim verdiğimiz vergiler ile devlet yılda 313 milyar vergi alıyor. Ne hikmetse her yıl bunun 5-10 milyar üstünde yani 320 milyar tl civarı gider bütçesi çıkarıyor.

3 Milyon 339 Bin memur var bunların gideri aylık: 3500 olsa ( ssk vergi katmıyorum sağ cepten al sol cebe koy misali olur)

Aylık 11.5 milyar maaşları desek x 12 = 138 milyar hadi diyelim 140 milyar.

Arkadaş Bunun dışında kalan 180 milyar nereye gidiyor? Buna okul mu yapıyorlar? Yol mu? Güvenlik hizmetimi?

Okulda öğretmen maaşı bu 3milyon memurun içerisinde, diğer giderler için zaten döner sermaye diye birşey var bide ufak çaplı ödemeler vardır, Yol seden zaten yoldan alınan vergiler ortada, köprüleride yap işlet devretle yaptırıyorlar. Güvenlik desen askerin, polisin maaşı bu 3 milyon memur içinde halktan kısa veya uzun dönem askerler zaten pek bir para almıyor. Silah desen yılda 20 milyarlık bir silah bütçesi var buda 320 milyarlık bütçenin içinde değil. Devlete ait kurum desen devlete ait tüm kurumlar satıldı, bankalar satıldı, türk telekom tüpraş vs aklına ne gelirse 250 küsür kurum satıldı bunlardan gelen paralarda ortada yok.


Şu dikkatimi çekiyor. 1 milyar dolarlık adanın 100 milyon dolara fiyapıya devlet eliyle satıldığını ve fiyapının bunu 1 sene sonra 1milyar dolara başka bir kuruluşa sattığını biliyorum.
Bir vekilin 15 bin maaş 20 bin sosyal yardım + 5 danışmana kadar danışman alıp maaşlarını devlete dayattıklarını, bir kaçtane özel araçları olduğunu, özel şöförleri ve 3000 bin motor araçları ile benzini devletten olmak kaydı ile sefa sürdüklerini. 7 sülaleleri ile tatile gidip, yurt dışına çıkıp masrafları devlete kestiklerini biliyorum.

Bakanların hiç durumu yokken milyar tl lik servete kavuştuklarını biliyorum. En tepedekilerin 1 milyonluk saat taktıklarını eşlerinin 50 binlik eşarp taktığını altlarında 3-5 milyon dolarlık zırhlı araçları sana bana kitlediklerini biliyorum.


Bunlar ki buz dağının görünen yüzü yıllık 180 milyar tlnin nereye gittiği tamamen gizemini koruyor diyebiliriz. Hal böyle olunca malesef ben vergi vermek için can atmıyorum...

Şunu iyi biliyorum ben zaten vermem gereken verginin çok üzerinde bir vergiyi zaten veriyorum.
Sorun değil üstadım ülkemizdeki yönetim biçimini beğenmiyorsanız vergiler çok geliyor ise başka ülkede de yaşayabilirsiniz. Seçim sizin, şuan ki yönetimi beğenmiyorsanız x kişisine oyunuzu sallayabilirsiniz.